Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! EYT ve asgari ücret konusunda o tarihlere işaret ederek net konuştu!

Ocak ayına girilmesine az bir zaman kala milyonlarca vatandaşın heyecan ile beklediği asgari ücret ve EYT konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, tarih verdi. İşte detaylar…

Yeni yıl öncesinde ülke gündemi yoğunluğunun hat safhaya ulaştığı şu günlerde Meclis’te hem mevcut mevzulara hem de yeni yıla ilişkin mesailer yapılmaya başlandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren konular ile alakalı olarak yeni kararlar alınırken gözler asgari ücret zammı ve EYT hakkında yapılacak olan resmi açıklamalara çevrildi.

Bir yanda senelerdir emeklilik haklarına kavuşmanın yolunu gözleyen EYT’liler, diğer yanda ise milyonları aşan asgari ücret çalışanları, hükümet yetkilileri tarafından yapılacak olan açıklamaları heyecan ile beklemeye başladı. EYT yasasının bu seneye yetişip yetişmeyeceği merak edilirken asgari ücret zammına ilişkin verilecek olan karar da vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı.

Sene sonuna doğru yaklaştıkça gerilimleri artan vatandaşlar yetkililerden gelecek olan EYT ve asgari ücret açıklamalarını beklerlerken son dakika açıklaması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin hem EYT’ye hem de asgari ücret zammına ilişkin önemli bilgiler verdi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TARİH VERDİ!

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! EYT ve asgari ücret konusunda o tarihlere işaret ederek net konuştu!

1 Aralık tarihinde başlamış olan asgari ücret zammı belirleme maratonu, son olarak 14 Aralık tarihinde düzenlenen toplantı ile gündeme gelmişti. O toplantıda rakam konuşulmadığı ve TÜİK’in bazı verileri göndermesi gerektiğini ifade eden taraflardan sonra beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “İşçilerimize rahat bir nefes aldıracak, tahribatları onaracak bir asgari ücret düzeyinin, bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

17 Aralık Cumartesi günü Erzurum’da da açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, o konuşmasında da asgari ücrete ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde bir uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimiz tarafından beklenen, işverenlerimiz tarafından da ödenebilecek olan bir ücret düzeyinde uzlaşma sağlayacağız.”

EYT’DE SON DURUMU PAYLAŞTI!

Bu seneye yetişip yetişmeyeceği merak edilen EYT yasasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, şu ifadeleri kullandı: “Biz EYT ile ilgili çalışmalarımızı aralık ayı içerisinde bitirip, teknik çalışmaları da inşallah bitirdikten sonra Meclis’te arkadaşlarımız ile yüce Meclis’in kararına sunacağız.”

Çok konuşulan kıdem tazminatı yüküne ilişkin de bir açıklama yapan Bakan Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile kredi konusunda anlaşmaya varıldığını ve tüm sorunların çözüldüğünü ifade etti.

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! EYT ve asgari ücret konusunda o tarihlere işaret ederek net konuştu! ile ilgili etiketler Vedat Bilgin asgari ücret EYT
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.