ABD'de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika! ABD'de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,3 ile beklentilerin altında artarken, yıllık bazda ise yüzde 3,4 yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası hakkında ipucu verecek olan enflasyon verisi açıklandı.

ABD'de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tüketici fiyatları Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı. Piyasa beklentisi de bir önceki ay yüzde 3,5 olan enflasyon artış hızının yüzde 3,4'e gerileyeceği yönündeydi.

Aylık bazda ise tüketici fiyatları beklentilerinin altında yüzde 0,3 olarak açıklandı. Piyasalar bir önceki ay yüzde 0,4 olan artışın yine aynı seviyede geleceği şeklinde oluşmuştu.

Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,6 olarak geldi. Analistler de çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,6 artış göstereceği yönünde görüş belirtmişlerdi.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 1,1, yıllık yüzde 2,6 artarken, gıda fiyatları aylık değişmedi, yıllık yüzde 2,2 arttı.

 

Reel ortalama haftalık kazançlar aynı ayda yüzde 0,4 düşüş gösterd

Mart ayında aylık enflasyon yüzde 0.4, yıllık enflasyon ise yüzde 3.5 olarak açıklanmıştı.

 

ABD'de nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı ile ilgili etiketler ekonomi ABD enflasyon FED
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.