Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması: Enflasyona etkisi sınırlı olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyol zamları ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, "Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyol zamları ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması: Enflasyona etkisi sınırlı olacak

Bakan Şimşek, "Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz" olarak belirtti.

Bakan Şimşek'in kullandığı ifadeler şöyle:

"Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.

Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız.

Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz.

“Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."

Bakan Şimşek'ten köprü ve otoyol zammı açıklaması: Enflasyona etkisi sınırlı olacak ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.