Bağımsız Maden İşçileri Sendikası maden şirketlerine çağrı yaptı! 'Deprem bölgesinde işçilere ihtiyaç var'

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok canı yaraladı, binlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan soğuk kış gününde evsiz kaldı. Hatay'ın Samandağ ilçesinde arama-kurtarma faaliyeti yapan maden işçileri maden şirketlerine çağrı yaptı. İşçiler '' Burada madencilere ihtiyaç var. Maden şirketleri işçileri buraya yollasın.'' dedi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay Samandağ'da arama-kurtarma faaliyeti gösteren madencilerin konuşmalarına yer verilen videoya ''Hatay Samandağ'da ekibimizden çağrı var. Aynı çağrıyı her yerden alıyoruz. Her an çok kritik, madenciler deprem bölgesine yığılmalı. Arama kurtarma acilen hızlanmalı. 50 saat sonunda umudu artıran haberler alıyoruz. Anne kız Selda Görün, İlkin görün canlı olarak çıkarıldılar.'' notu düşüldü.

''MADENCİLERE İHTİYAÇ VAR''

Videoda konuşan bir madenci ise ''İğneyle kuyu kazılıyor burada. Onlarca insan canlı. Burada madencilere ihtiyaç var. Maden şirketlerine sesleniyoruz. Gelsinler yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile 300 tane yıkık apartmanda çalışmaya yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri buraya yollasın.'' diyerek maden şirketlerine ve madencilere çağrı yaptı. 

 

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası maden şirketlerine çağrı yaptı! 'Deprem bölgesinde işçilere ihtiyaç var' ile ilgili etiketler Maden deprem
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.