Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur ne dedi, neden göz altına alındı? Ayşenur Arslan'ın programı neden sona erdi? Medya Mahalesi kaldırıldı mı?

Gazeteci Ayşenur Arslan, geçtiğimiz günlerde Ankara'daki bombalı saldırı girişimi ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle gündeme geldi. Peki, Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayşenur Arslan'ın programı neden sona erdi? Medya Mahalesi kaldırıldı mı? Ayşenur Arslan ne dedi? Detaylar haberimizde...

Halk TV'nin sunucusu Ayşenur Arslan ifadesi alınmak üzerine göz altına alındı. Bu gelişmenin ardından Ayşenur Arslan'ın kim olduğu ve ne yaptığı merak ediliyor. Peki, Ayşenur Arslan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayşenur Arslan'ın programı neden sona erdi? Medya Mahalesi kaldırıldı mı? Ayşenur Arslan ne dedi? İşte ayrıntılar..

Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur ne dedi, neden göz altına alındı? Ayşenur Arslan'ın programı neden sona erdi? Medya Mahalesi kaldırıldı mı?

Ayşenur Arslan kimdir?

Ayşenur Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde doğmuştur. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun olmuş, ardından gazetecilik kariyerine 1974 yılında TRT'de muhabir olarak başlamıştır. Gazetecilikteki başarılı kariyerine 1982 yılında Güneş Gazetesi'nde haber müdürü olarak devam etmiştir. İki yıl sonra istifa ederek Nokta Dergisi'nde çalışmaya başlamıştır. Söz Gazetesi'nde de görev aldıktan sonra Türkiye'nin ilk yerel dergisini hazırlayarak medya dünyasındaki etkisini artırmıştır.

Ayşenur Arslan nerelerde çalıştı?

Cumhuriyet Gazetesi'nde bir yıl çalıştıktan sonra, televizyon dünyasına adım atmış ve önemli medya kuruluşlarından biri olan Star TV'de ve ATV'de görev almıştır. Özellikle Ali Kırca gibi tanınmış isimlerle birlikte çalışarak gazetecilik kariyerini zirveye taşımıştır. Sekiz yılın ardından tekrar Star TV'ye dönerek Medya Mahallesi programını sunmuştur.

Son olarak, Ayşenur Arslan Halk TV'de "Medya Mahallesi" programını sunmaktaydı.

Medya Mahallesi kaldırıldı mı?

Ayşenur Arslan'ın programı, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle Halk TV tarafından yayından kaldırılmıştır. Arslan'ın saldırı hakkındaki ifadeleri, kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmış ve programın sonlandırılma kararını beraberinde getirmiştir.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Medya Mahallesi programının sonlandırılma kararını açıklarken, kanalın demokrasiye ve farklı seslere verdiği önemi vurgulamıştır. Ancak Arslan'ın saldırıyla ilgili açıklamaları, kanalın yayın politikalarının sınırlarını aştığı gerekçesiyle programın sona erdirildiği belirtilmiştir. Mahiroğlu, açıklamasında, "Halk TV, ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür." demiştir.

Ayşenur Arslan ne dedi?

Ayşenur Arslan, Halk TV'de saldırıyı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: "Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez." Bu sözler, saldırıyı ve saldırganı hafife alır gibi algılanmış ve kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştır.

Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatılmıştır. Gazeteci Arslan, adliyeye sevk edilmiş ancak daha sonra serbest bırakılmıştır.

Ayşenur Arslan kimdir? Ayşenur ne dedi, neden göz altına alındı? Ayşenur Arslan'ın programı neden sona erdi? Medya Mahalesi kaldırıldı mı? ile ilgili etiketler Ayşenur Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.