"Ayla" Frankfurt Türk Film Festivali'nden neden geri çekildi?

Frankfurt Türk Film Festivali'nin açılış filmi olmaktan alıkonulan "Ayla" filminin akıbeti hakkında duyuru yapıldı. Basına yapılan bu duyuruda Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı olaya açıklık getirdi.

Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı'nın konuşması şu şekildeydi:

"2 ay önce 17. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nin açılış filminin Ayla olması için yapılan görüşmelere başlanılmış ve yapımcısı Mustafa Uslu'dan telefonda onayı alınmıştır.

Verilen onaya rağmen filmin gösterileceği 27 Kasım Pazartesi günü "Ayla" filminin yetkilileri Türkiye saatiyle 14:41'de festivalimizi telefonla arayarak hiçbir neden göstermeden filmin açılış değil kapanışta gösterilmesini istemişlerdir.

Yine aynı gün gönderdikleri e-mailde filmin 6 Aralık tarihinde kapanış filmi olarak gösterilmesini talep etmişlerdir. Ayrıca festivalimizin 1 Aralık Cuma akşamı biteceğinden dahi haberdar değildiler.

1712454_940x531

Halbuki haftalar önceki görüşmelerde Ayla‘nın açılış filmi olacağı bildirilmiş, gelebilecek oyuncu isimleri üzerine konuşulmuştu. Ayrıca yapımcı Mustafa Uslu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Enver Aslan Bey'e filmin bir oyuncu ile birlikte festivale katılacağını taahhüt etmiştir.

Bütün bu görüşmelerin ardından Dijital Sanatlar, filmi ASE kargoya 21 Kasım tarihinde teslim etmiştir.

afis_4

Filmin KDM'si (şifresi) 26 Kasım tarihinde saat 10:30'da (Türkiye saati ile 12:30'da) dijital sanatlarda görevli Fatih Dağlı tarafından 27 Kasım saat 20:00 - 23:30 arasında açıldığı mail ortamında bildirilmiştir.

Ayla'nın açılış filmi olarak gösterilmesine izin vermediklerini iddia eden firma, filmin gösterim KDM'sini (şifresini) 27 Kasim tarihi için düzenlemiştir.

WhatsApp_Image_2017-11-29_at_12.30.23

Uluslararası bir festival ciddiyeti ile tüm görüşmeleri yapmamıza, tüm basın ve kuruluşların bilgilendirilmesine, tüm ilan, kitapçık, festival gazetesi ve afiş gibi görsel basın malzemelerini bastırıp dağıtmamıza rağmen böyle bir profesyonellik dışı davranışla karşı karşıya bırakıldık.

1802979_0_1503667756AicG3

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk sinemasını Oscar'da temsil etmek için seçilmiş, tüm Türk sinema sevenlerinin arkasında durduğu bir film yapımcısının, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesindeki bir festivali uluslararası platformda zor durumda bırakması saygısızlıktır.

"Ayla" filmini seyretmek için Hessen Eyaletinin çeşitli şehirlerinden gelen %47'si Alman, 1.000'in üzerinde sinemaseveri hayal kırıklığına uğratmak saygısızlıktır. Ve bu Türk sinemasına da saygısızlıktır.

Bizler Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali olarak "Ayla" filminin yapımcısını kınıyoruz."

"Ayla" Frankfurt Türk Film Festivali'nden neden geri çekildi? ile ilgili etiketler film Türk Mustafa Uslu Sinema Oscar frankfurt festival ayla
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.