Yekta Saraç

YEKTA SARAÇ KİMDİR?

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl aynı bölümün Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak atandı. 1987'de yüksek lisans programından mezun oldu ve 1991'de "Doktor" unvanını aldıktan sonra, 1992’de yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. 1994'te doçent unvanını aldı ve 1995 yılında da doçentlik kadrosuna atandı. 2000 yılında profesör olmuştur. Biri ileri diğeri orta seviyede olmak üzere iki yabancı dil bilmektedir.

2005'te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine seçilmiş ve dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bu seçim onaylanmıştır. 19 Ekim 2009'da yine Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine seçilmiştir ve bu seçimi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onaylamış ayrıca 13 Mart 2008 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu üyesi olmuştur. 21 Ocak 2010 tarihinden itibaren YÖK Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir. Ekim 2013'te 3. defa YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından seçilmiştir. 6 Kasım 2014 tarihinde Gökhan Çetinsaya'nın Başbakanlık Başmüşavirliği'ne atanmasının ardından 11 Kasım 2014 tarihinde YÖK başkanlığına getirilmiştir.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın yerine yeni bir isim atanacak...
7 yılda 60 öğretim görevlisine tacizden ihraç Muhammed Emin Saraç'a veda
YÖK Başkanı Saraç: Bu hafta netleşecek Atamalardaki şikayetler için harekete geçiliyor 'Akademisyenler işlerinden olacak' YÖK'ten Ebubekir Sofuoğlu tepkisi Vakıf Üniversitelerinin Tıp Fakültesi kurabilmeleri için şart getirildi Üniversitelerde yeni yöntem! Ders oranı yüzde 40'a yükseltildi O ŞART KALDIRILDI! YÖK Başkanı'ndan önemli hatırlatma! YÖK açıkladı! ALES şartı kalktı... YÖK Başkanı öğretmen adayları için alınan yeni kararı duyurdu YKS 25 - 26 Temmuz'a ertelendi YÖK Başkanı açıkladı: 23 Mart'ta başlıyor Geleceğin mimarlarına YÖK'ten burs desteği! YKS'de soru sayısı ve içerikleri değişecek mi? Üniversitelerde o sınır kaldırıldı! Bakan Akar YÖK Başkanı ile bedelliyi görüştü... YÖK Başkanı Saraç'tan YKS mesajı! Osmangazi Üniversitesi'nin yeni rektörü Kemal... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir saldırısı ile... YÖK Başkanı Yekta Saraç saldırı ile ilgili... Üniversite hastanelerine 7 bin hemşire... Doçentlik sistemi değişiyor! O sınav... Üniversiteye girişte yeni sistemin adı YÖKS!... Üniversiteye giriş için yeni sınav sistemi... Üniversiteye giriş sisteminde köklü değişiklik!... YÖK saat 17:00'den itibaren 852 bin kişiye bu...