Mülkiye'deki "İnek Bayramı" rezaleti yargıda / VİDEO

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 2016 yılında kutlanan 'İnek Bayramı'nda yaşanan rezalet yargıya taşındı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) 80 yıllık bir gelenek olarak kutlanan 'İnek Bayramı' son yıllarda amacından saptırılarak, çirkin görüntülere sahne olmuştu.

Etkinlikler kapsamında, "Mülkiye İmamı"nın okuduğu "bayram duası" kamuoyunda büyük tepki toplamış ve imam kostümüyle yapılan, dini değerleri aşağılayıcı içerikli konuşma eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Bunun üzerine etkinlik geçtiğimiz yıl dekanlık tarafından yasaklandı.

received_1598871756833282

Buna karşın Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenciler tarafından sınırlı olarak gerçekleştirilen törende "bayram duasına" yer verilmedi. Yasak nedeniyle Cebeci kampüsüne öğrenciler, öğretim elemanları ve çalışanlar dışında kimsenin girmesine de müsaade edilmedi.

Screenshot_20180328-124819

"İNEK BAYRAMI" YARGIDA

Yaşanan bu gelişmelerin ardından konu yargıya taşındı. İlk duruşma dün Ankara 17. Asli Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede görevli hakimin izinli olmasından dolayı nöbetçi hakim müşteki ve sanıklardan dilekçe aldı. Duruşmada beş şikayetçinin yer aldı.

Sanıklardan Mehmet Can Tan duruşmaya avukatı ile birlikte katılırken, şikayetçilerden biri olan Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Basın Danışmanı Resul Kürşat Kaşıkçı da duruşmada hazır bulundu.

Dava dosyasına önemli delilleri eklettiren müşteki Kaşıkçı, ifadesinde şu görüşleri aktardı;

"Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan basın danışmanlığı yapmaktayım, üzülerek basından izlediğim haberler dolayısıyla hem de sivil toplum kuruluşunun bir ferdi olarak davacı oldum. TCK 216. Maddesinin (1, 2, 3 ) fıkralarına istinaden Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 1965 yılından itibaren geleneksel olarak kutladığı ve son üç, dört yılda basında ve sosyal medyada izlediğim haberler ve videolarda cübbe, sarık giymiş imam kılığında gençlerin organize bir biçimde kamera karşısında alenen; Kur’andan imamlık cübbe ve sarığından alaycı bir şekilde bahsederek konuşma ve kutlama yapmışlardır. Şahıslardan Mehmet Can Tan ve arkadaşları kutsal olarak kutladığımız Kurban Bayramı'nı konu ederek toplumun dini değerlerine hakaret edilmiştir ve ayrıca şanlı tarihimizin Osmanlı Devleti’nin ferman olarak yayımladığı kelime ile dalga geçmiş. Fermanı bazı gruplar, imam kılığına giren bir öğrencinin “inek duası” okumasıyla başlayan ve fakülteler arasında “ferman” adındaki atışmaların yapıldığı etkinliği ilgili haber ve video eklerini ekteki linklerdedir.

Öncelikle Ülkemizde hangi inanca sahip olunursa olunsun toplumun bir kesimini yada bütünü inancından dolayı medya yoluyla alenen aşağılamak sucundan sanığın veya sanıkların tesbit edilmesi ilgili haber ve videolar; Hürriyet Gazetesi, Star Gazetesi, Yeni Akit Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi gibi toplumun saygınlığını kazanmış medya gruplarında yayımlanmıştır ve sosyal medya aracılığıyla dağılmış ülkemiz insanlarının manevi değerlerine hakaret edilmiştir. Topumun büyük bir kısmında infial yaratmıştır. Aynı zamanda davanın takipçisi olarak bir çok sivil toplum kuruluşu ile irtibat halinde olduğumu belirterek ilerleyen duruşmalarda birçok sivil toplum kuruluşu davaya müdahil olacaklarına dair görüşmelerim olmuştur dedi.

Kaşıkçı, Mülkiyeliler Derneği Genel Başkanı Erdal Eren’nin de aralarında bulunduğu Mülkiyeliler Derneği dava ettiğini kutlamadan önce kürsüde Mülkiyeliler Derneği Genel Başkanı Erdal Eren’nin gençlere ‘’Saat 10:00 ile 12:00 saatleri arası içkileriniz benden’’ ifadesine ilişkin video ve haber linkleri dosyaya eklettirildi. Üniversite içerisinde YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın 8 Ağustos 2012 tarihli imzasıyla tüm Üniversite ve Dekanlıklara gönderdiği ‘Kampus içi ve dışı düzenlemeler’ konulu içki satışlarıyla ve dağıtımlarıyla ilgili bir resmi yazı dikkate alınmamıştır. Son dört beş yılda düzenlenen’’ İnek Bayramı’’ adı altında Mülkiyeliler Derneği’nin desteğiyle kutlamalar toplumun, dini inançlarına hakaret içerecek görüntü ve ortamın oluşmasına destek olmuştur. Aynı zamanda bu desteklerini basın yayın yoluyla yayımlattırmışlardır"

Kaşıkçı, bu çerçevede Mülkiyeliler Birliği Derneği Yönetimi’nden ve ayrıca Genel Başkanı Erdal Eren’den davacı ve şikayetçi oldu.

Dava 17. Asliye Ceza Mahkemesi 01.11.2018 tarihine ertelendi. / SuperHaber

Mülkiye'deki "İnek Bayramı" rezaleti yargıda / VİDEO ile ilgili etiketler inek bayramı mülkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.