Vuhan

VUHAN NERESİDİR? WUHAN NEREDEDİR?
Vuhan veya Wuhan, Çin'in Hubei eyaletinin yönetim merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Yangtze ve Han nehirlerinin kavşağında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 8,821,658 ve toplam nüfusu ise 2015 yılı itibarı ile 10.6 milyon olup Orta Çin'in en büyük şehridir.

Vuhan Nüfus: 11,08 milyon (2018) Trend

Vuhan Alan: 8.494 km²

Vuhan Ülke: Çin

Wuchang, Hankou ve Hanyang adlı üç kentin birleşmesinden ortaya çıkan Vuhan, "Jiusheng Tongqu (dokuz vilayetin önde gelen iş merkezi)" olarak bilinmektedir. Vuhan şehirden geçen ve diğer büyük şehirleri birbirine bağlayan onlarca demiryolu, yol ve otoyol ile önemli bir ulaşım merkezidir ve Orta Çin'in siyasi, ekonomik, mali, kültürel, eğitim ve ulaşım merkezi olarak tanınmaktadır.

2019 yılında ortaya çıkan ve salgın hâline gelen koronavirüsün [Wuhan koronavirüsü, Wuhan zatürresi ya da yeni koronavirüs (2019-nCoV)] daha fazla yayılmasına engel olmak maksadıyla Çin hükûmeti şehri 23 Ocak 2020 tarihinden itibaren karantina altına almıştır. Bunun yanı sıra şehre yapılan uluslararası uçuşlar da iptal edilmiş; Almanya, Türkiye, Fransa gibi pek çok ülke Çin Halk Cumhuriyetinden gelen tüm yolcuları termal dedektörlerle kontrol etmeye başlamıştır.

Çin, salgının kökenini bulmak için çalışma başlattı!
Koronavirüs salgını 'Yanlışlıkla' mı çıktı? O laboratuvardan yanıt geldi Çin'de binlerce kişilik maskesiz ve sosyal mesafesiz festival!
Profesörden ‘vakalar daha da artacak’ uyarısı DSÖ'den flaş çağrı: Canlı hayvan pazarları kapatılsın Çin koronaya ilişkin kritik verileri sakladı Vuhan'a giden DSÖ heyetinden çarpıcı açıklama 'Korona laboratuvardan sızmadı' deyip çarpıcı gerçeği açıkladılar Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Vuhan'daki DSÖ heyeti izlerin peşinde Vuhan'a giden DSÖ heyetinden şok açıklama Çin'de şok! İki kent karantinaya alındı... Vuhan'da kutlamalar sürecek! Vakalar açıklanandan 10 kat fazla Koronanın Wuhan'dan çıkmadığı iddiası Koronanın doğduğu pazar yeniden açıldı Çin yeniden hedefte... Korkunç iddia! Çin'in çıkış noktası iddiasına DSÖ'den yanıt Tencereye ayağını sokup... Dünya genelinde koronavirüs bilançosu ağırlaşıyor! Koronadan ten rengi değişmişti! Evcil hayvanı olanlar dikkat! Vuhan'daki karantina süreci Koronanın çıkışıyla ilgili flaş iddia! Dünyayı şoke eden görüntüler! Koronanın çıkışı 8 yıl önceye dayanıyor Her gün 2000 ceset yakıldı! Ölüm riskini iki katına çıkarabilir! Vuhanlı doktordan korkutan sözler! "Bu yalnızca buz dağının görünen yüzü" Milyonlarca Vuhanlı sıraya girdi!