İran'da koronavirüs kabusu büyüyor! Irak sınırlarını kapattı

Gelen son dakika bilgisine göre; İran, ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde görülen ve tüm dünyaya kabus gibi yayılan koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerinin sayısının 15'e yükseldiğini duyurdu. Öte yandan Irak'ın virüsün görüldüğü 5 ülkeye sınırını kapattığı ve Kerkük'te 4 kişide koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

İran devlet televizyonunun aktardığı bilgiye göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin Meclis'e bir rapor sundu.

ÖLÜ SAYISI 15'E YÜKSELDİ

Raporda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 61'e çıktığı belirtildi.

İran'da koronavirüs kabusu büyüyor! Irak sınırlarını kapattı

IRAK 5 ÜLKEYE SINIRINI KAPATTI

Öte yandan Irak'ın virüsün görüldüğü 5 ülkeye sınırını kapattığı öğrenildi.

VİRÜS KERKÜK'E KADAR GELDİ

Iraklı gazeteci Barzan Sadıq'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Kerkük'te 4 kişide koronavirüs testi pozitif çıktı. 

NE OLMUŞTU?

Koronavirüsü ilk olarak Çin’in Vuhan kentinde görüldü. Hubei eyaletinde yer alan Vuhan'dan çıktıktan sonra 26 ülkeye sıçrayan koronavirüsünde bugüne kadar toplam 80 bin 147 vaka görülürken 23 Şubat verilerine göre sadece Çin'de 2 bin 563 kişi yaşamını yitirdi. Peki koronavirüsünün belirtileri nelerdir, insan vücudunu nasıl etkiliyor?

KORONAVİRÜS NEDİR?

Koronavirüs hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim adamlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ VE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir.

Koronavirüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. İnsanlarda ölümcül olabilecek seviyede çok az koronavirüsü vardır.

İran'da koronavirüs kabusu büyüyor! Irak sınırlarını kapattı - Resim : 2

KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE ULAŞTI MI?

Hali hazırda koronavirüs salgınından resmi olarak 14 kişinin öldüğü açıklanan İran'da, Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi'nin kentte son 2 hafta içinde Kovid-19 nedeniyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. İddialar her ne kadar İran yönetimi tarafından yalanlansa da rakamlar Türkiye'de endişe yarattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle İran'la olan sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını söyledi. Ayrıca, Van'da koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan 5 kişinin testinin de negatif çıktığı belirtildi.

Koca açıklamasında, "Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüse ilişkin olarak, ''Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran'la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık. Çin'de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.'' ifadelerini kullandı.

İran'da koronavirüs kabusu büyüyor! Irak sınırlarını kapattı ile ilgili etiketler Çin İran Koronavirüs Korona Vuhan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.