Vahit Kirişci

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. ve 23. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.
İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üreticinin yüzyılı başlıyor
İbrahim Yumaklı, Vahit Kirişci'den görevi devraldı 430 milyon lira bugün çiftçilerin hesabına yatıyor
Dünyanın en büyüğü olacak 10 milyar liralık proje kritik aşamayı geçti Deprem Bölgesi savunma sanayi üretim merkezi oluyor Et ve soğan fiyatları geriliyor hububatta rekor bekleniyor O kısıtlama kaldırıldı, fiyatların düşmesi bekleniyor! Bakan Kirişci duyurdu! Tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarıldı Devlet Su İşleri 2023 sürekli işçi alımı ilanı! Tarımda sessiz devrim adımları atıldı Kuru tarıma uygun 61 tohum cinsi geliştirdi Paralar yatıyor! Çiftçiye 1,7 milyar TL destek Bakan Kirişci'den gıda güvenliği açıklaması! Süleyman Soylu: Yakın zamanda selin oluşturduğu tahribatı gidereceğiz Bakan Kirişci sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'ya gidiyor! Bakan Kirişçi duyurdu! Tüm büyükbaş hayvanlar aşılanacak 11 ilimize besili hayvanlar için 5 milyar liralık destek sağlıyoruz "Baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor” Adana'da arama, kurtarma çalışmaları sona erdi Hatay'da "Baraj patladı" iddiası ortalığı karıştırdı! Bakan Kirişçi’den ‘tahıl koridoru’ açıklaması Anadolu Leoparı bir kez daha görüntülendi! Sevindiren gelişme! Soyunun tükenildiği düşünülüyordu Bakan Kirişçi'den et ve süt fiyatları yorumu: Eksiğimiz gediğimiz yok Bakan Kirişci: İstanbul’un 3,5 aylık suyu kaldı 6 bin yeni personel istihdam edeceğiz 'Çiftçilere kolaylık' sağlayacak yeni gelişme Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Bin 200 sözleşmeli personel alınacak Kadıoğlu’dan ‘dolusavar’ uyarısı: Hiç bir anlam ve önemi yoktur Bakan Kirişçi duyurdu! Ödemeler hesaba yattı