Dünyanın en büyüğü olacak 10 milyar liralık proje kritik aşamayı geçti

Tarım ve Orman Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Balıkesir Gönen Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera OSB projesine, tüzel kişilik kazandırıldığını bildirdi. Twitter adresinden açıklama yapan Bakan Kirişçi, “Ülkemize, Balıkesir’imize hayırlı olsun. Böylelikle tüzel kişilik kazanan TDİOSB sayımız 38’e ulaştı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

8 bin dekar büyüklüğündeki ve yatırım maliyeti 10 milyar TL olan bu dev proje ile; 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Yıllık 250 bin ton sebze üretilecek” dedi.

Dünyanın en büyüğü olacak 10 milyar liralık proje kritik aşamayı geçti

8 bin dekar alan üzerinde kurulacak ve yatırım tutarı yaklaşık 10 milyar TL olacak olan Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB'de, endüstriyel seralarda topraksız tarım yapılması ve yıllık 250 bin ton sebze üretimi hedefleniyor. Yılın 11 ayında üretim yapılması ve bu hali ile önemli bir üretim üssü olması beklenen Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB'de, üretilecek ürünlerin işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesine yönelik sanayi tesislerinin de yer alması planlanıyor. 

Öncelik kadınlarda olmak üzere 10 bin kişiye de istihdam sağlanması planlanan Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB'de, jeotermal kaynak ile birlikte rüzgâr (RES), güneş (GES) ve biyokütle enerjisinden de istifade edilerek üretim maliyetlerinin önemli ölçüde düşürülmesi hedefleniyor. 

Gönen Jeotermal Isıtmalı Sera TDİOSB'nin; İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Denizli, Bilecik, Eskişehir gibi pazarlara lojistik olarak otoyollar, Bandırma Limanı, 1915 Çanakkale Köprüsü, Balıkesir Merkez ve Edremit Kocaseyit Havalimanları ile hava, kara ve deniz yoluna bağlantısı dolayısıyla faaliyete geçtiğinde yaklaşık 35 milyon nüfusa hitap etmesi ve Kent Tarımı uygulamasına da önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

 

Dünyanın en büyüğü olacak 10 milyar liralık proje kritik aşamayı geçti ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Vahit Kirişci Gönen
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.