Bakanlık duyurdu, destek ödemeleri hesaba geçti! İşte o duyuru

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere gerçekleştirdiği tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişci, destek ödemelerinin gününü açıkladı.

Tarım üreticisi çiftçilerden hayvan yetiştirici süt veya et üreticilerine kadar, çok sayıda kesime destek veren Tarım ve Orman Bakanlığı, verdiği destek miktarlarını ve destek kapsamındaki kontenjanlarını 2023 yılı için artırdı. Yeni yılda daha çok üreticiye ulaşmayı hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yılın ilk tarımsal destekleme ödemeleri için düğmeye de bastı. Konuya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi.

Üretimin artması, tarımın sürdürebilir olması için çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, bu destek ödemelerinin kapsamını genişletti. Bu kapsamda 2023 yılında hububat bakliyat ve dane mısır desteği vermeyi sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı aynı zamanda kırsal kalkınma yatırım destekleri ile sertifikalı tohum desteği de vermeye başladı. Bu desteklerin ödemelerine ilişkin tarih ise, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi.

TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİ HESAPLARA GEÇTİ

Bakanlık duyurdu, destek ödemeleri hesaba geçti! İşte o duyuru

Tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirdi. Çiftçilerin beklediği destek ödemelerinin tarihini duyuran Bakan Kirişci, müjdeli haberi veren ilk kişi oldu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştiren Bakan Kirişci, gerçekleştirdiği açıklamada destek ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu. Kirişci’nin açıklamasında ise; “972 milyon 333 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” ifadeleri yer aldı.

EN ÇOK DESTEKLEME HUBUBAT BAKLİYAT VE DANE MISIRA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin açıklamalarının devamında destek ödemelerini miktarlarını gösteren bir tablo da yer aldı. Buna göre, bu ay zirveye yerleşen destekleme hububat bakliyat ve dane mısır desteği oldu. Bu alanda tam 959 milyon 455 bin 159 TL destem verildi.

Tablonun devamında yer alan kırsal kalkınma yatırım destekleri 13 milyon 743 bin 303 TL’ye ulaştı. Sertifikalı tohum üretim desteği de veren Tarım ve Orman Bakanlığı, bu desteği ise 2 milyon 134 bin 538 TL olarak açıkladı.

Bakanlık duyurdu, destek ödemeleri hesaba geçti! İşte o duyuru ile ilgili etiketler Tarımsal Destek Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.