Pelin Akil

Pelin Akil 17 Nisan 1986’da İstanbul’da doğdu. Çeşitli reklam filmleri, tiyatro, sinema ve dizilerde oyunculuk yaptı. Rent Müzikali, Marika’nın Serveti, Abim Geldi, Istanbulname, Depo ve Sersefil-Korkuyorum sevgilim gibi tiyatro oyunlarında izleyici karşısına çıktı.

FOX’ta yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde 4 sezon oynadı, TRT 1’de yayınlanan Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünde oynadı, TRT 1 de yayınlanan Seksenler dizisinde Seçil karakteri ile yer alan Pelin Akil 6. sezonda tekrar dizi’ye dahil olmuştur. 2012 yılında Suskunlar dizisine Nisan karakteri ile dahil oldu. Bunun yanı sıra TRT 1 de yayınlanan Kızıl Elma , Show TV’de yayınlanan Ne Münasebet ve ATV de yayınlanan Aile Iṣi gibi dizilerde de rol almıstır.

Kendisi gibi oyuncu olan Anıl Altan ile evli.

PELİN AKİL’İN YER ALDIĞI REKLAM FİLMLERİ:

– Caramio
– Uno Ekmek
– Kaşmir Halı

PELİN AKİL’iN TİYATRO OYUNLARI:

2013 – Sersefil (Korkuyorum Sevgilim) – Yazarı: Korhan Abay- Yönetmen : Bora Severcan
2011 – Marikanin Serveti – Yönetmen : Haldun Dormen
2008 – Rent Müzikali – Yönetmen : Bora Severcan

PELİN AKİL’İN YER ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

2014 – Kızıl Elma
2013 – Su ve Ateş
2013 – İnadına Yaşamak
2013 – Osmanlı Tokatı
2012 – Suskunlar
2011 – Seksenler
2011 – Kurt Kanunu
2007 – 2011 – Arka Sıradakiler Sezon

Müge Boz'un ikinci kez hamile olduğunu duyan Pelin Akil'in tepkisi!
45 günde 10 kilo verdiriyor! İşte o ünlü oyuncunun fit kalma sırrı... Yapay zeka ile lise yıllarına geri döndüler! Ünlülerden 90'lar akımı
Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin yıldızlarından dans şov! Pelin Akil'den merak uyandıran paylaşım! Hamile mi? "Ben Bu Cihana Sığmazam" dizisine bomba transfer! Ünlü oyuncu "Ekabir" karakterine hayat verecek! Türk oyuncular Cannes kırmızı halısında... Pelin Akil siyah şıklığıyla büyüledi Pelin Akil geri adım atmadı! Kendisine hakaret eden takipçisinin cezalandırılmasını istedi Pelin Akil ve eşi Anıl Altan çocuk kitabında yazanları görünce isyan etti! atv'nin yeni dizisi 'Ben Bu Cihana Sığmam'ın Firuze'si Pelin Akil, Özbekistan'da Pelin Akil sosyal medyada kendisine küfür eden takipçisini affetmedi Oktay Kaynarca Ekibi Topluyor! Ben Bu Cihana Sığmazam'a EDHO'dan İki İsim Geldi! Pelin Akil Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisinden Ayrılır ayrılmaz yeni projesini buldu Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisinin İpi Çekildi! İki İsim Birden Veda Etti! Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı Dizisinde Şok Ayrılık! Başrol Veda Ediyor! Karların içine mayosuyla atlayan Pelin Akil zatürre oldu ve koronavirüse yakalandı Pelin Akil kimdir? İkiz annesi Pelin Akil mayosuyla karın içine atladı Anıl Altan 4 yıl aranın ardından ekranlarda! Pelin Akil'i Kızdıran Yorum! İnsan Çocuklarını Ayırabilir Mi? Bunu Açıkladığıma İnanamıyorum! Pelin Akil'den, ikizleri arasında ayrımcılık yaptığına yönelik yorumlara büyük tepki! Pelin Akil: Sarı kafalarım benim Ünlü isim Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın kadrosuna katıldı! Ünlü oyuncu sosyal medyadan dert yandı! Anıl Altan'dan Pekin Akil'e sürpriz kutlama! "Çocuklara kim bakacak?" Anıl Altan'dan Pelin Akil'e romantik tatil! Antalya'da Latin rüzgarı! Pelin Akil'in üç aylık bebeği anne dedi! Pelin Akil'in 3 aylık kızı 'anne' dedi!