Pelin Akil sosyal medyada kendisine küfür eden takipçisini affetmedi

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Arka Sıradakiler, İnadına Yaşamak, Seksenler gibi dizilerdeki rolleriyle tanınan oyuncu Pelin Akil’e sosyal medya üzerinden hakaret içerikli mesaj gönderen takipçisi hakkında, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2016 yılında evlendiği meslektaşı Anıl Altan ile mutlu bir evlilik sürdüren ve Lina Altan, Alin Altan adında ikiz çocukları olan oyuncu Pelin Akil, kendisine hakaret içerikli mesajlar gönderen sosyal medya kullanıcısını affetmedi.


SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Pelin Akil, 20 Mart 2021'de sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ve küfür içerikli mesaj gönderen takipçisi 'Habip B.' isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.


Hazırlanan iddianamede, Habip B.’nin Instagram hesabı üzerinden takip ettiği Pelin Akil’e yönelik hakaret ve küfür içerikli mesaj gönderdiği anlatıldı. İfadesi alınan şüphelinin, hesabın kendisine ait olduğunu söylediği böylece ‘hakaret’ suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunduğu kaydedildi.

TARAFLAR UZLAŞAMADI

Suçun uzlaşma çerçevesinde olması nedeniyle dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiği ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı aktarıldı.

HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, şüpheli Habip B.’nin “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Şüphelinin önümüzdeki günlerde Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyor. (İHA)

Pelin Akil sosyal medyada kendisine küfür eden takipçisini affetmedi ile ilgili etiketler Pelin Akil mahkeme dava soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.