Kırgızistan

Genel Bilgiler

Kırgızistan Cumhuriyeti, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biridir.

Dağlık bölgeleri ve gölleri sayesinde turistlere doğa sporları imkanı sunar. Tanrı Dağları ülkenin %65’ini kaplamaktadır.

Modern bir yapıya sahip olan Bişkek, ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda başkentidir.

Kırgızca ve Rusça olmak üzere iki adet resmi dil vardır.

Para birimi olarak Som kullanılmaktadır.

Yerel saat Türkiye saatine göre 4 saat daha ileridir.

Kırgızistan’a yapılacak olan seyahatlerde vize gerekmemektedir. Kayıtlar yaptırıldıktan sonra ‘vizesiz’ ve ‘süresiz’ olarak Kırgızistan’da kalınabilmektedir.

Lokasyon / Konum

Orta Asya’da yer alır. Batısında Özbekistan, kuzeyinde Kazakistan, güneyinde Tacikistan, doğusunda ise Çin ile komşudur.

En Çok Ziyaret Alan Şehirleri

Bişkek, Karakol, Balasagun, Balıkçı

İklim / Hava Durumu

Yüksek bölgelerde soğuk bir iklim hakimken, dağların etekleri sıcak çöl rüzgarının etkisi altındadır. Arada kalan bölgede ise bol yağışlı bir iklim vardır. Yaz ile kış, gündüz ile gece arasında oldukça fazla bir sıcaklık farkı vardır.

Ne Zaman Gidilir

Dağlık bölgelerde kamp amaçlı gidilecekse Temmuz-Eylül arası, ülke geneli dolaşılacaksa Eylül-Ekim arasında gidilmesi gerekir.

Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir

Yerel kesim, genellikle Maksım ve Carma gibi çorba türünden sulu yemekler tüketmektedirler. Ülkenin güneyinde aşkabak adlı kabak türünün önemi büyüktür. En popüler içecekleri Kımızdır.

7,2 şiddetindeki depremin korkunç görüntüsü!
Kırgızistan-Sincan sınırında 7 büyüklüğünde deprem! “Türk Dünyası Sinemacılar Birliği” Bişkek’te kuruldu!
TikTok bir ülkede daha yasaklandı! Galatasaray altyapısından Rusya'ya transfer Asker ve bürokratlara gözaltı: Nedim Şener, FETÖ için uyarmıştı Kırgız sanatçının "Büyük Türkiye" şarkısı sosyal medyada gündem oldu Kırgızistan ve Kazakistan’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Erdoğan, Aliyev, Mirziyoyev ve Caparov ile bir araya geldi! Türkçe şarkı duyan Kırgız Türkü kadın duygu dolu anlar yaşadı Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki çatışmalar sürüyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 81 oldu Kırgızistan aldığı Bayraktar TB2’ler için üs kurdu Ülke tarihinde ilk! Sıcaktan bunalan vatandaşlar TOMA ile serinledi Turistler canını son anda kurtardı: Kırgızistan'daki çığın düşme anı kameraya böyle yansıdı Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çatışma çıktı Görenler şaşıp kaldı... Sınır hattında 270 metrelik tünel... Özbek sınır muhafızları ateş açarak 3 Kırgızistan vatandaşını öldürdü! THY duyurdu! Bu ülkelere yapılan uçuşlarda PCR testi istenmeyecek Gazze'den, Sudan, Cezayir ve Kırgızistan'a! Yurt dışında Kadir Gecesi böyle idrak edildi Kırgızistan Dışişleri Bakanı görevden alındı! Kırgızistan'daki FETÖ'cüleri korku saldı: Şirketlerini devredip kaçıyorlar Türkleri birbirine düşürecekler: Kırgızistan Kazakistan'a nota verdi! Kırgız vatandaşları Kazakistan'daki protestolara katıldı iddiası! Kırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım Oryxspienkop: Türk SİHA’ları Orta Asya’yı fethediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgız mevkidaşına: Ülkenizi ilk biz tanıdık Bayraktar TB2'ler Kırgızistan'da! Reina'da katliam yapan DAEŞ teröristi Kırgızistan'da yakalandı! Kırgızistan, TB-2 satın alacağını doğruladı: Biz savaşmak istemiyoruz! Kırgızistan, Türkiye’den Bayraktar SİHA satın aldı