Kırgızistan Dışişleri Bakanı görevden alındı!

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev'in görevinden alındığı bildirildi. Kazakbayev'in hangi göreve getirildiği hakkında ise bilgi verilmedi. Yeni Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev oldu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, Dışişleri Bakanı Kazakbayev'in başka bir göreve geçmesi nedeniyle görevinden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, 2020 yılı Ekim ayından bu yana Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Kazakbayev'in hangi göreve getirildiği hakkında ise bilgi verilmedi.

YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI: CEENBEK KULUBAYEV

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ayrıca Cumhurbaşkanı Caparov’un Dışişleri Bakanlığı görevine geçici olarak Ceenbek Kulubayev'i atadığı bildirildi.

Farklı dönemlerde Kırgızistan'ın Kuala Lumpur, Pekin ve Nur Sultan Büyükelçiliğini yapan 59 yaşındaki Kulubayev, 1992 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığında çalışmış, 2021 ağustos ayından itibaren Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Departmanı Müdürlüğü yapmıştı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı görevden alındı! ile ilgili etiketler Kırgızistan Dışişleri bakanı ceenbek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.