Fatih Sultan Mehmet

II. Mehmed, 21 yaşında İstanbul'u fethederek 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu'na son verdi ve bu olay birçok tarihçi tarafından Orta Çağ'ın sonu Yeni Çağ'ın başlangıcı olarak kabul edildi. Fetih'ten sonra Fethin Babası anlamına gelen "Ebû'l-Feth" daha sonraki dönemlerde ise "Çağ Açan Hükümdar" ve "Kayser-i Rûm"  unvanları ile anıldı.

Fatih, İslam peygamberi Muhammed'in bir hadisine nâil olduğu için günümüzde Türkiye ve İslam dünyasının geniş bir kesiminde "kahraman" olarak kabul edilmektedir.

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler?
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na anlamlı mesaj! ''Padişah portreleri gerçek değil!''
Fatih’in yeni bir portresi Londra’da satışa çıktı! Fatih Sultan Mehmet’in Bizans İmparatoru olarak resmedildiği madalyon, Londra’da satışa çıkarılıyor 29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Metro, Marmaray, Metrobüs bedava mı? Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u nasıl fethetti? Kuşatma kaç gün sürdü? Türkiye'nin girişimi sonuç verdi: Fatih tuğralı 'vakfiye'nin satışı durduruldu Türkiye, Fatih'in fermanı için harekete geçti Fatih’in fermanı Londra’da satışa çıkıyor: Açılış fiyatı bir milyon lira... İngiltere, Topkapı Sarayı'nı dünyanın en güzel sarayı seçti! Akşener'in İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesine tepkiler çığ gibi! Akşener, İmamoğlu'nu Fatih'e, AK Parti'yi Bizans'a benzetti Fatih Sultan Mehmet dualarla anıldı İmamoğlu Fatih Sultan Mehmet'in babasını tanımıyor! İBB'nin gözü Bellini'nin diğer iki tablosunda Murat Ongun'un 'Fatih' cehaleti 'Hafif bir tablo olsa da yükü çok ağır' Fatih'in portresi İstanbul'a geldi Fatih'in tablosu yuvasına döndü Fatih'in tablosu kargoyla gelecek Fatih'in portresi sergilenmeden önce dinlenecek İBB, Fatih'in portresi için yola çıktı 'En hafif tabirle soysuzluk' Kronoloji her şeyi anlatıyor: Hak ile batılın savaşı! Fatih Sultan Mehmed'in Ayasofya'da söylediği beyit nedir? Ne Anlama Gelir? AYASOFYA’NIN SIRRI! 'Batı'daki kini ortaya çıkardı' İBB metni 'yanlış bilgi' dolu Fatih'in karşısındaki kişi kim?