F16

F-16 tipi savaş uçakları Dünya’da hala kullanılmakta olan savaş uçakları içerisinde en çok üretilen ikinci savaş uçağı olma ünvanına sahiptir.1978 yılında ilk üretildiğinden itibaren havadaki kabiliyet ve başarıları ile hala Avrupa ve NATO ülkelerinin hava kuvvetlerinde aktif olarak rol almaktadır.

1974 yılında üretimine başlanan F-16 Savaşan Şahinler 1978 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.Üretim başlangıcından bu yana 4500 adetten fazla üretilmişlerdir.Bu uçaklar yıldan yıla yeni geliştirmeler ve güncellemeler ile hala kullanılabilirliğini sürdürmektedir.Uçak bir ABD firması olan Lockheed Martin tarafından üretilmiştir.

"Olumlu sonuç bekliyoruz!"
Türkiye'ye satış için formül arıyor! ABD'den F-16 açıklaması!
TCG Anadolu, Marmara Denizi’nde F-16’larla eğitimler icra etti Yunan gazeteciden provokatif ‘Türkiye’ sorusu 'F-16 ile İsveç ve Finlandiya konusu bağlantılı değil' Masada önemli konular var! Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: Yakından takip ediyoruz Bakan Akar'dan F-16 ve S-400 açıklaması ABD'li senatörden skandal sözler: Türkiye'yi hedef aldı ABD'li kongre üyesi Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin tasarısını geri çekti Bakan Akar'dan flaş F-16 mesajı: Teknik çalışma başlatıldı F-16 kaza yaptı: Binanın metrelerce içine saplandı! Yunan başbakan Miçotakis ateşle oynuyor Yunan basınından F-16 iddiası Türkiye ilk kez S-400'leri test etti! ABD 'yanlışlıkla' Japonya'yı bombaladı! F-16 savaş uçağı patladı! ABD'de F-16 savaş uçağı düştü... İsrail ve Hırvatistan arasında F-16 satışı... ABD, Türk F-16'larının havalanmasını neden... ABD'de şok: Washington'da savaş uçağı... Terör örgütü PKK'nın yeni yalanı: Türk F-16’sı... F-16'lar ve savaş helikopterleri Ankara'nın...