PKK/YPG’de F-16 paniği! Mazlum Abdi’den Suriye itirafları…

Suriye’de ABD’nin siyasi ve askeri yardımları ile yapılanan bölücü terör örgütü PKK/YPG’de F16 paniği yaşanıyor. Kanlı terör örgütünün sözde komutanı Mazlum Abdi yaptığı açıklamada bu paniği ”Bütçemizin büyük bir kısmı Suriye petrolünden geliyor, Türk ordusunun saldırıları nedeniyle bütçemizin yarısından fazlasını kaybettik. Türkiye F-16'ları alırsa derin endişe duyuyoruz.” diyerek açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusunda kontrolü elinde bulunduran PKK/YPG’de panik yaşandığı ortaya çıktı.

PKK/YPG SURİYE’NİN PETROLÜNÜ ÇIKARIP SATARAK SİLAH ALIYOR

Suriye'deki petrol ve doğal gaz sahalarını işgal eden terör örgütü PKK/YPG kurduğu çeşitli şirketler üzerinden Suriyelilere ait petrolü çıkarıp  hem yabancı şirketlere hem de Esed rejimine satarak gelir sağlıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri karşı yaptığı son hava harekâtı ile bölücü terör örgütünün işgali altında bulunan bir çok petrol tesisini yerle bir etti.


MAZLUM ABDİ: TÜRKİYE F16 ALIRSA DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ

Öte yandan bölücü terör örgütü PKK/YPG’de Türkiye’nin ABD’den alacağı F16 uçakları endişesi yaşandığı anlaşıldı.

Kanlı terör örgütünün sözde komutanı Mazlum Abdi, Reuters'a yaptığı açıklamada bu endişelerini ”Bütçemizin büyük bir kısmı Suriye petrolünden geliyor, Türk ordusunun saldırıları nedeniyle bütçemizin yarısından fazlasını kaybettik. Türkiye F-16'ları alırsa derin endişe duyuyoruz.”ifadelerini kullandı.

“ABD GÜÇLERİ YAKIN ZAMANDA SURİYE’DEN ÇEKİLMEYECEK!”

Sözde komutan Abdi açıklamalarının devamında, ”ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon'dan görevlerinin devam edeceğine dair güvence verdi, ancak geri çekilme gelecekte mümkün. Doğrusunu söylemek gerekirse, Amerikan askerlerinin sonsuza kadar burada kalmasını istemiyoruz.Bu mümkün değil.”şeklinde konuştu.

AMERİKA’DAN SURİYE’DE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KONUŞLANDIRMASINI İSTEDİ!

PKK/YPG terör örgütü sözde elebaşı Mazlum Abdi konuşmasının son bölümünde ABD’nin kuzeydoğu Suriye'ye daha fazla hava savunma sistemi konuşlandırmasını istedi.

Abdi, ”İran yanlısı grupların drone saldırısı sonucu altı savaşçı öldürüldü, kuzeydoğu Suriye'ye ek hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması gerek. İran destekli gruplar tarafından kamplarımızın insansız hava aracı saldırılarıyla hedef alınması tehlikeli bir gelişme.Drone saldırılarını savuşturmak için teknik yeteneklere ve kuzeydoğu Suriye'de konuşlandırılan hava savunma sistemlerinde artışa ihtiyaç var.ABD tarafı, bu saldırıları önlemek için çaba göstereceklerini ve çaba harcayacaklarını doğruladı.”dedi.


'ABD ÇEKİLİRSE IŞID TEHLİKESİ ARTAR' İDDİASI

Teröristbaşı Abdi ropörtajın son bölümünde ise Türkiye’nin sınır ötesi hava operasyonlarından sonra ABD’nin çekilmesi endişesini itiraf etti.

Abdi bu endişelerini, ”ABD askerinin çekilmesi halinde SDG'nin (PKK/YPG) İran destekli birlikler, IŞİD ve Türkiye'den gelen tehditleri birkaç kat artıracağı konusunda uyarıyoruz. Amerikan güçleri çekilirse, şartlara göre doğal olarak halkımızın çıkarlarına ve bölgenin yapısına uygun planlara yöneleceğiz.” diyerek açıkladı.

PKK/YPG’de F-16 paniği! Mazlum Abdi’den Suriye itirafları… ile ilgili etiketler ABD Mazlum Kobani
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.