Denver Nuggets

Denver Nuggets, NBA'de Kuzeybatı Grubu'nda yer alan Denver'ın bir takımıdır. 1976'da kurulmuştur.

Denver Nuggets kurulduğundan bu yana büyük bir başarı gösterememiştir. Ancak Iverson'ın gelmesi takımı güçlendirip 2007 Play-off'rına kalmasını sağlamıştır. Play-off'larda ise ilk turda San Antonio Spurs'e 4-1 elenmişlerdir. Denver Nuggets'ın en önemli oyuncularında biri olan Carmelo Anthony 2006-2007 yılında ilk kez All-Star'a seçilmiştir.

Denver takımının skor opsiyonu fazladır.(genellikle yıldız iki oyuncusundan) 2008 NBA Play-Off'larında Los Angeles Lakers'a 4-0 ile elenmişlerdir Ama Allen Iverson geçen sene Chauncey Billups karşılığında Detroit'e gitmiştir. Ve Billups takıma getirdiği savunmayla Allen Iverson'dan çok daha büyük başarı göstermiştir. (2008-2009) normal sezonu 2. bitirmiştir ve Denver o sezonu Batı Finali'nde Los Angeles Lakers'a 4-2 yenilerek tamamlamıştır.

NBA'de Denver Nuggets şampiyonluğunu ilan etti
Miami, NBA finalinde Denver'ın rakibi oldu Nuggets, Lakers'ı yenerek seride 2-0 öne geçti
Denver Nuggets, Batı Konferansı finaline yükseldi Denver ve Phoenix turladı, Atlanta herkesi şaşırttı! NBA'de oynayan iki önemli oyuncu Nikola Jokic ve Damian Lillard takımlarıyla sözleşme yeniledi Nikola Jokic, NBA'de sezonun en değerli oyuncusu seçildi! Geçen sezon da o kazanmıştı NBA play-off'larında Clippers yarı finalde Cleveland Cavaliers, Denver Nuggets'ı yendi! Raptors ve Nuggets pes etmiyor! Eşitlik geldi... 66 yıl sonra bir ilk! 4 uzatmaya giden maç... Blazers seride durumu eşitledi! Denver seriye galibiyet ile başladı! Nuggets, Spurs'ü tatile gönderdi! Clippers direniyor! Warriors'u deplasmanda devirdi Stan Kroenke, Arsenal'i satın alıyor!