Davos

1160 ve 1213'e ait tarihsel belgelerde Davos'tan söz edilir. Bu yıllarda kasabada Roman dili konuşan bir halk yaşıyordu; 13. yüzyılda buraya, Valais'nin yukarı kesiminden gelen ve Almanca konuşan bir halk yerleşmiştir.

Davos 1436'da On Yönetim Bölgesi Birliği'nin (Almanca: Zehngerichtenbund) başkenti oldu. 1477-1649 arasında Avusturya'nın egemenliğinde kaldı. 1860'lardan sonra gözde bir sağlık merkezi oldu.

20. yüzyılda uluslararası bir üne sahip bir kış sporları merkezi olarak gelişti. Davos'daki Parsenn pisti dünyanın en iyi kayak pistlerinden biridir. Ayrıca 1971'den beri yıllık olarak düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuna evsahipliği yapmaktadır.

"Herkes yargılanırken Bill Gates kaçmayı nasıl başardı?”
İtalyan yıldız Balotelli'den "One Minute" paylaşımı DÜNYAYI BILDERBERG Mİ YÖNETİYOR? BILDERBERG'İN SIRRI NE?
Elitler Davos’a özel jetle gelip ‘et yemeyin hava kirleniyor' diyor Yangınla mücadele projesi Davos’ta dünyaya örnek gösterildi 4 bin CEO katıldı! Anketten resesyon endişesi çıktı NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye tüm müttefikler için önemli bir ülke 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük sınavla karşı karşıyayız! Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2 yıl sonra başlıyor Davos'ta ana gündem gıda ve enerji krizi Dünya Ekonomik Forumu'na korona engeli Davos zirvesi 2021'de Davos'ta yapılmayacak Koç Holding'in dijital dönüşümü Davos'ta anlatıldı Bakan Albayrak: Türkiye'nin borç karnesi sağlam Libya’daki askeri uzman sayısı artacak mı? Bakan Albayrak: Türkiye gayet olumlu ve pozitif WEF Erdoğan'ın Davos'a katılımında ısrar ediyor! Kanada Başbakanı çoraplarıyla Davos'a damga... ABD Başkanı Trump Davos'ta yuhalandı/VİDEO... ABD Başkanı Trump Davos'ta yuhalandı Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah sözler! Merkel Davos'taki konuşmasında ABD Başkanı'nı... İbrahim Eren: TRT World Forum, siyaset ve...