Çankırı

Çankırı, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan bir ildir. Kuzey ilçeleri Karadeniz Bölgesi'nde kalan il, kuzeyde Karabük ve Kastamonu, doğuda Çorum, güneydoğuda Kırıkkale, güneyde Ankara ve batıda Bolu illeriyle çevrilidir.

İl Nüfusu: 183.880'dir. Bu nüfusun %74'ü şehirlerde yaşamaktadır (2016)[3]. İlin yüzölçümü 7.542 m²'dir. İlde km²'ye 24 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 64'dür.) İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,62 olmuştur. İl merkezinin denizden yüksekliği: 730 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 12 İlçe, 15 belediye, bu belediyelerde 90 mahalle ve ayrıca 376 köyü vardır.

Fırtına uyarısı verildi! Okullar tatil edildi
Çankırı'da rüzgar minareyi yıktı Çankırı Belediye Başkanı kim oldu?
D-100’de TIR otomobilin üzerine devrildi: 4 ölü, 3 yaralı! "Gök vatanımızı artık KAAN ile koruyacağız" Çankırı 3,5 büyüklüğündeki depremle sallandı ÇANKIRI imsakiye saatleri 2024! AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz kimdir? Çankırı'da korkutan deprem Çankırı'da korkutan deprem! AFAD duyurdu: Çankırı'da korkutan deprem! Çankırı'da hangi parti seçimi kazandı 2023? Çankırı milletvekili seçim sonuçları 2023! HDP Çankırı milletvekili aday listesi 2023 MHP Çankırı milletvekili adayı listesi 2023 CHP Çankırı milletvekili aday listesi 2023 AK Parti Çankırı milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Çankırı milletvekili adayı listesi 2023 Çankırı ramazan imsakiyesi 2023 iftar saatleri KUZKA | Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı personel alım ilanı yayınlandı TOKİ, içerisinde İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu bir çok ilde yüzlerce iş yerini satışa çıkardı Çankırı'da TOKİ Sosyal Konut Projesi Hangi ilçelerde yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü sulama projesi ile ekonomiye 230 milyon TL gelir sağlanacak Kaya mezarları, görkemli köprüleri ve yöresel lezzetleriyle Çankırı’yı adım adım gezdiren liste Superhaber yazarı Nuran Yıldız fena yakaladı! 'Hürriyet'in habercilikte geldiği son nokta!' AK Partili Akbaşoğlu: Dodurgalılarla, Çankırılı hemşehrilerimle hiç kimse dalga geçemez AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: 'İşaret fişeğini Dodurgalılar, Türkiye’ye ilan etti' Yeniden belde olan Dodurga'da seçim sonuçları belli oldu! Çankırı’da meydana gelen selde yaşanan panik kamerada Çankırı kurbanlık fiyatları 2022! Çankırı'da dana, tosun, koç, koyun hisse fiyatı