Burcu Biricik

Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde okurken bir yandan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yedi Kocalı Hürmüz gibi çeşitli oyunlarda ve kısa filmlerde rol aldı.

2006 yılında Antalya'da düzenlenen güzellik yarışmasında "Akdeniz Kraliçesi" seçildi. 2011 yılında "Artiz Mektebi" adlı Osmantan Erkır'ın sunuculuğunu üstlendiği yarışmaya katıldı. Yarışmada Nurgül Yeşilçay, Sinan Çetin ve Müjde Ar'dan oluşan jüri karşısında yarıştıktan sonra Burcu Biricik birinci oldu. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl (2011) ve Ustura Kemal (2012) dizilerinde küçük roller aldı.
Burcu Biricik, 2012 yılında "Düşman Kardeşler" adlı dizide Tarık Papuççuoğlu, Murat Eken, Kaan Urgancıoğlu, Oya Aydoğan, Hande Subaşı, ile rol aldı.

2013 yılında "Beni Böyle Sev" adlı dizide Alper Saldıran, Zeynep Çamcı, Eda Ece, Ozan Osmanpaşaoğlu, Mert Turak, Yusuf Akgün, Selen Uçer ile beraber oynadı.
2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu'nun oynadığı "Ulan İstanbul" adlı dizide oynadı.

2014 yılında başrollerini Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız, Şükran Ovalı ve Yasemin Allen'in paylaştığı "Şeref Meselesi" adlı dizide Kübra Güngör karakterini canlandırdı.


Filmleri ve Dizileri :

2014 – Şeref Meselesi (Kübra Güngör) (TV Dizisi)
2014 – Ulan İstanbul (TV Dizisi)
2014 – Bana Masal Anlatma (Sinema Filmi)
2013 – Kedi Özledi (Sinema Filmi)
2013 – Beni Böyle Sev (Seda) (TV Dizisi)
2012 – Düşman Kardeşler (Derya) (TV Dizisi)

Oynadığı Reklâmlar:
2013 – n11.com
2013 – Molped
2013 – Tudors Gömlek
2012 – Biskrem
2011 – Zen Profilo

Burcu Biricik'ten gebelik dönemine ilişkin açıklama!
Camdaki Kız dizisinin Nalan'ı Burcu Biricik anne oluyor! Camdaki Kız'ın Nalan'ı Burcu Biricik depremzede çocukları ziyaret etti
Cam fanusa sıkışıp kalmış bir kadının trajik hikayesi: Camdaki Kız! Camdaki Kız'da başrol oyuncularından veda: Nalan ile Hayri... 'Amcam enkaz altında kaldı' diyen Burcu Biricik'ten açıklama geldi Burcu Biricik'in amcası Hatay'daki depremde enkaz altında kaldı Google davetinde ünlüler geçidi Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nde Kapışma Var Dar elbisesi yüzünden zor anlar yaşayan Burcu Biricik, Enis Arıkan'ın diline düştü Camdaki Kız'da Burcu Biricik gidiyor! Yeni sezonda Nalan'ın yerini Sıla Türkoğlu alıyor Camdaki Kız'ın Nalan'ı Burcu Biricik'in yürek burkan hikayesi: 'Babamla tanışmıyorum' Camdaki Kız Dizisinde İpler Koptu! Burcu Biricik Ayrılıyor! Yeni Nalan'ı O Oynayacak Enis Arıkan, Camdaki Kız ekibinin uçakta gizlice fotoğraflarını çekip yayınladı Masumlar Apartmanı'ndan Sonra Şimdi de Camdaki Kız'a Geliyor! Yer Yerinden Oynayacak! Camdaki Kız Nalan'ın Gideceği Terapist Ünlü Oyuncu Oldu! 3. Sezonda Yer Yerinden Oynayacak Burcu Biricik Bu Pozla Sosyal Medyayı Yıktı! Dudak Dudağa Öpüştüğü Anlara Beğeni Yağdı Şeyma Subaşı, Engin Altan Düzyatan, Aleyna Tilki gibi 136 ünlü ismin bilgileri sızdırıldı Burcu Biricik İçin Oyunculuk İkinci Planda! Camdaki Kız Nalan'ın Asıl Mesleğini Duyun! Camdaki Kız Nalan'dan sıkıldığını söyleyen Burcu Biricik'ten itiraf gibi sözler! Camdaki Kız Burcu Biricik asgari ücret teklifini açıkladı! Camdaki Kız Nalan Burcu Biricik'ten kafaları karıştıran dolar yorumu! Hiç doları yokmuş! Camdaki Kız Sedat ile Nalan Gerçekte Cem Uzan ile Alara Zeynep Koçibey Mi? Şaşırtan Benzerlik! Burcu Biricik Camdaki Kız dizisinden ayrılıyor mu? Camdaki Kız'da Nalan Karakteri El Değiştiriyor: Burcu Biricik'in Yerine Neslihan Atagül Burcu Biricik transparan pozuyla yaktı! Camdaki Kız Nalan böyle görülmedi! Siyah sütyeniyle... Hayri'nin Karısı Aşk-ı Memnu'dan Geliyor! Camdaki Kız'da Nalan'ın Hayatı Sil Baştan! İşte O Senaryo Camdaki Kız'da Feride'den Nalan'a Büyük Oyun... "Ben Aslında Senin Annen Değilim" Camdaki Kız Nalan'ı hiç böyle görmediniz! Burcu Biricik'in 10 yıl önceki hali olay oldu! Kerem Bürsin'den sonra Camdaki Kız'ın Nalan'ı Burcu Biricik'in de Instagram sayfası kapatıldı