basın

Tarihten gelen süreç içerisinde baktığımızda, toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde basının önemli bir rolü vardır. Bu reaksiyon gerek iktidara, gerekse muhalif olanlara yönelebilir. Ancak burada önemli olan basının büyük kitleler üzerindeki etkisidir.

Dar anlamıyla basın, sadece gazete ve dergileri kapsamaktayken geniş anlamda basının belirli zamanlarda basılıp, her çeşit haber ve fikirleri topluma ulaştıran tüm yayın ürünleridir. Genellikle günlük basın ürünlerine gazete, haftalık, on beş günlük ve aylık basın ürünlerine de dergi denilmektedir.

İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için girişilen çeşitli teşebbüsler sonunda bugün basın-yayın dediğimiz ve medeni toplumun dördüncü kuvveti saydığımız “basın müessesesi” doğmuştur.

Almanlardan skandal harita: Operasyonları böyle gösterdiler!
Avrupa basını İstanbulspor'un sahadan çekilme olayını konuşuyor! Nuran Yıldız batı medyasının iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi!
Bakan Fidan Alman basınında: Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri Belçika'da gündem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş "Türkiye'den çılgın sahneler geliyor ama en çılgınları henüz gelmedi" Seçim sonuçları dünya basınında: Erdoğan rakibinin önünde Basın İlan Kurumu Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ne sert cevap verdi! TCG Anadolu dünyayı salladı: "Erdoğan'dan askeri güç gösterisi" Türkiye'deki büyük felaket dünya basınının manşetlerinde Türkiye’nin enerji atağı Yunanistan’ı korkuttu Serbest Basın Kartı Nasıl Alınır? Dünya Pençe-Kılıç'ı konuşuyor! Alman gazeteden şok başlık... Dünya basınında Türkiye 17-18 Kasım | Erdoğan hedef alındı Dünya basınında Türkiye 4-7 Kasım | İsveç'ten YPG sözü İnternet haberciliğinde yeni dönem! Basın kartı almanın yolu açıldı mı? Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bu kez de İngilizlere ağladı! TBMM 1 Ekim'de açılıyor! Gündeme gelecek ilk düzenleme belli oldu! Skandal S-300 tacizi sonrası Yunan basınını S-400 korkusu sardı! "Erdoğan'ın Madrid Zirvesi'ndeki başarılı temasları Yunan basınını çılgına çevirdi" Yunan basınından Türkiye hakkında skandal ifadeler: Türkiye'nin 'sözde el kitabını' yazdılar Zelenskiy, Türk basınına röportaj verdi: Türk liderliğine güveniyoruz! Ukrayna Dışişleri Bakanı: Büyük bir Rus taarruzuna hazırlanıyoruz! Ukrayna savaşının dönüm noktasında çatışmaların izleri fotoğraflandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegalli mevkidaşıyla basın açıklaması yaptı Kedicikler konuştu İngiliz basınının ağzı açık kaldı: Acımasız seks tarikatı! Fransız basını Türkiye'nin Afrika'daki şahlanışını 'özel dosya' yaptı! TURKOVAC karalama kampanyası: TTB eleştirdi, Yunan tebrik etti! Yunan basını: ABD için gerçekte ne kadar önemliyiz? Kenya basını: Türkiye, Afrika'da ABD ve Çin'e 'kök söktürüyor'