Protestocular ülkenin resmi haber ajansının binasını bastı!

Sudan’da 'sadece sivil bir hükümet' isteyen binlerce protestocu sokaklara çıkmış, Sudan, polislerin sert müdahalesiyle dünya gündemine oturmuştu. Bu kez de 150 protestocu, ülkenin resmi haber ajansını basarak yapılacak bir basın açıklamasını engelledi.

Sudan resmi haber ajansı (SUNA) Genel Müdürü Muhammed Abdulhamid, iktidar koalisyonu Özgürlük ve Değişim Güçleri İttifakı'nın basın toplantısının bir grubun ajans binasına yaptığı baskın nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

150 KİŞİ HABER AJANSI BİNASINI BASTI

SUNA’da basın mensuplarına açıklama yapan Abdulhamid, 150 kişilik bir grubun ana kapıdan girerek gerçekleştirdikleri eylem nedeniyle basın toplantısının gerçekleştirilemediğini belirtti.

Abdulhamid, iktidar koalisyonunun yetkilileri ile ajans çalışanlarının güvenliği için bu kararı aldıklarını açıkladı.

SUNA önünde toplanan çok sayıda kişi, lastikler yakarak Özgürlük ve Değişim Güçleri ittifakı aleyhinde sloganlar atmıştı.

YETKİLİ İSİMLER ÜLKENİN GELDİĞİ SON DURUMLA İLGİLİ KONUŞACAKTI

Mevcut hükûmeti destekleyen Özgürlük ve Değişim Güçleri İttifakı’ndan Başbakan Abdullah Hamduk’un Siyasi Danışmanı Yasir Arman, Milli Ümmet Partisi yöneticilerinden Sıddık Sadık el-Mehdi ve eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in 30 yıllık iktidarına son veren kitlesel halk protestolarına öncülük eden Sudan Meslek Odaları Birliği yöneticilerinden Muhammed Naci el-Esam ülkedeki son durumla ilgili Sudan resmi haber ajansında konuşma yapacaktı.

 

Protestocular ülkenin resmi haber ajansının binasını bastı! ile ilgili etiketler Sudan Haber bina basın suna ajans ajansı binası bastı açıklaması
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.