AIDS

Bağışıklık Sistemi Yetersizliği ifadesi ise vücudun bağışıklık sisteminin çökmesi anlamına gelmektedir. Sendrom kelimesi ise bir başka hastalıkla bağlantısı olabilecek çeşitli hastalıklar anlamına gelmektedir.

Bir HIV taşıyıcısı hastaymış gibi görünmeyebilir veya taşıyıcı kişi kendini hasta hissetmeyebilir, HIV virüsü taşıdığını bile bilmeyebilir. Çünkü, HIV taşıyıcılarında semptomların ortaya çıkmasına ve ölüme yol açan şey HIV'in kendisi değil, vücudun bağışıklık sisteminin çökmesiyle tamamen savunmasız kaldığı diğer enfeksiyonlardır.

AIDS nedeniyle ölen ünlüler!
HIV pozitif ne demek? HIV neden olur? Belirtileri neler? Cinsel yolla bulaşan hastalıklıklar nelerdir?
Güngören'de sokak ortasında ''Bu kadın yüzünden AIDS oldum'' diyerek dövdü Gullüm Show'un Azize'si Fehmi Dalsaldı'dan kötü haber! AIDS ile savaştığı ortaya çıktı HIV virüsünü keşfeden bilim insanı Luc Montagnier hayatını kaybetti AIDS vakalarını 2 katına çıkaracak yeni bir HIV varyantı tespit edildi Covid-19'a yakalanan AIDS hastasının vücudunda 21 mutasyon gelişti! Sivrisinekler koronavirüsü yendi Türkiye'de 26 bin kişi HIV pozitif AIDS'i yenmişti.. Fakat o hastalığa mağlup oldu! Koronavirüsün tedavisi bulundu Kurt Cengiz ölüm kokteyli ile idam edilecek AIDS’li Y.O.: Ben sadece insanım Korkunç hastalık Türkiye'de yayılıyor! Bilim insanları yeni HIV türü keşfetti! Hastane kapatıldı, hastalar karantinada! Dudağınızda bu yara varsa 'HIV' olabilirsiniz! Tüm hamile kadınlar HIV taramasından geçecek! 'Kanseri yeneceğim, AIDS'in kökünü kazıyacağım!' Doktor 510 hastaya HIV pozitif bulaştırdı! AIDS'in yayılması ve uçak kazası CIA işi mi? AIDS nedir? HIV nedir? AIDS belirtileri nedir? 1 Aralık dünya AIDS günü önemi nedir? AIDS hastalarını umutlandıran gelişme! "Otelde bana AIDS virüsü bulaştırdı!" Damat adayı George Khotivari'nin ölüm nedeni... Uzmanlar uyarıyor... AIDS salgını kapıda! Emmanuel Eboue’den AIDS açıklaması! Galatasaray'ın eski yıldızı AIDS'e yakalandı!