Altcoin nedir? Nasıl olunur?

Kripto para piyasasındaki çeşitlilik ve bu çerçevede yapılan araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede altcoin en çok araştırılan birimler arasında yer alıyor. Peki, Altcoin nedir? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Bitcoin dışında kalan Ripple, Ethereum, Dash, Litecoin ya da diğer herhangi bir Bitcoin olmayan farklı kripto para birimi olan Altcoin kategorisi içine girer. Bu çerçevede Altcoin en çok araştırılan birimler arasında yer alıyor. Peki, Altcoin nedir? Nasıl alınır? Detaylar haberimizde... 

Altcoin nedir? Nasıl olunur?

ALTCOIN NEDİR?

İlk kripto para Bitcoin olarak piyasaya sürüldü. Bitcoinin başarısı ise, şimdi 5000 farklı coin çeşidine ulaşan diğer dijital madeni paraların da yolunu açıyor. Bu coinler ise, altcoin olarak işlem görüyor. Bitcoinin dışında kalan Dash, Ripple, Ethereum, Litecoin ya da diğer herhangi bir coin çeşidi altcoin olarak adlandırılır.

Genellikle bir altcoin, Bitcoin’in daha iyi ya da farklı bir versiyonu olarak işlem görür. Piyasada bulunan her altcoin, diğerlerinden daha iyi yaptığı “benzersiz işlevselliğe” sahip olduğunu iddialı eder. Örneğin, Litecoin, işlemlerini Bitcoin’den çok daha hızlı yürüten bir kripto para çeşididir. Monero ve Dash ise, anonimlik yönüne daha çok odaklanan altcoin’lerdir. Bu da işlemleri neredeyse izlenmesi mümkün olmayan bir hale getirir.

ALTCOIN NASIL ALINIR?

Altcoin, satın almanın en sık kullanılan ve en kolay yolu borsalardan satın almaktır. Altcoin satın almak için yapmanız gereken tek şey, güvenilir bir hesap açmak, bir borsa bulmak ya da banka hesabınızı ve bazı durumlarda banka kartınızı kullanarak altcoin satın almanız gerekir. Altcoin satın almak istiyorsanız kripto para sitelerini tercih edebilirsiniz.

 

 

Altcoin nedir? Nasıl olunur? ile ilgili etiketler altcoin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.