Almanya ve İngiltere somut tehdit yokken elçiliklerini neden kapattı?

Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerinin, hiçbir somut tehdit olmamasına rağmen "tedbiren" kapatıldığı öğrenildi.

İngiliz istihbaratı, kendisinin veya Almanya'nın Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerine terör saldırısı olacağı yönünde bilgi aldığını belirterek Türkiye ile iletişime geçti. İngilizler Ankara'ya, DAEŞ bağlantılı şüphelilerin bulunduğu adresleri de iletti. Operasyonlarda Ankara'da 3, İstanbul'da 1 kişi gözaltına alındı.

Terör bağlantısı yok

Soruşturmada, gözaltına alınanların herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı bulunmadığı saptanınca, bu bilgi İngiltere'ye aktarıldı ve önlemlerin artırıldığı, diplomatik misyonların kapatılmasına gerek olmadığı vurgulandı. Ancak bu kez Londra'dan Ankara'ya "Bize bu yönde nasıl bir garanti verirsiniz" sorusu geldi, Türkiye de "Londra'da terör saldırısı olma ihtimali ne kadarsa Ankara'da da o kadar" yanıtını verdi. Bu gelişme sonrası Almanya Türkiye'deki yabancı misyonlarını, İngiltere de Ankara'daki büyükelçiliğini "tedbiren" kapattı.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, “Bu konuda kurumlarımızla paylaşmadıkları bir bilgi varsa bunun paylaşılmasının önemi de kendilerine anımsatılmıştır" dedi.

Türkiye tedbir alıyor!

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından "Türk güvenlik yetkilileri her zamanki gibi bize mükemmel destek sağlıyor. Onlara çok güveniyoruz. Ama büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir" dedi.

AKŞAM

Almanya ve İngiltere somut tehdit yokken elçiliklerini neden kapattı? ile ilgili etiketler Almanya İngiltere Büyükelçilik Başkonsolosluk