Almanya Göç Yasası şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular ne zaman olacak?

Almanya, nitelikli iş gücü açığını kapatmak amacıyla hazırlanan ve 2023 yılında ilk aşaması yürürlüğe giren Nitelikli İş Gücü Yasası'nda 2024 yılı itibariyle ikinci ve üçüncü aşamaları devreye alıyor. Peki, Almanya Göç Yasası şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular ne zaman olacak? İşte, Almanya'nın 2024 Göç Yasası şartlarına dair önemli detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Almanya'nın kalifiye çalışan açığını kapatmak amacıyla hazırlanan Nitelikli İş Gücü Yasası, 2024 yılı itibariyle ikinci ve üçüncü aşamalarına geçiyor. Habere göre, Türkiye gibi AB üyesi olmayan ülkelerden gelen vatandaşlar da iş gücü niteliklerini kanıtlamaları durumunda Almanya'da çalışma imkanına sahip olacaklar. Peki, Almanya Göç Yasası şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular ne zaman olacak? İşte detaylar...

Almanya Göç Yasası şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular ne zaman olacak?

ALMANYA'YA GÖÇ ŞARTLARI NELER 2024?

Yer alan bilgilere göre, düzenleme kapsamında Türkiye ve aday üye olan Balkan ülkelerinin vatandaşları da Almanya'ya göç edebilecekler. Ayrıca, göç edenlerin Almanca dil belgesi zorunluluğu ortadan kaldırıldı ve başvurulan işlerdeki maaş sınırları düzenlendi.

HANGİ MESLEKLER ALMANYA'YA GÖÇ EDEBİLECEK?

Almanya'da kalifiye iş gücünün düşük olduğu mesleklerin türleri artırılarak eğitim ve hasta bakımı gibi alanlar listeye alındı. Bu düzenleme ile birlikte, artık sadece eğitim alınan alanda çalışma zorunluluğu kaldırıldı, ancak tıp ve hukuk gibi bazı meslekler bu düzenleme dışında tutuldu.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, Almanya Nitelikli Göç Yasası'nın ikinci ve üçüncü etapları devreye giriyor. Bu düzenleme ile birlikte, iş deneyimine sahip olan nitelikli çalışanlar artık diplomalarını tanıtmak zorunda olmayacaklar. Türkiye'de mesleki bir sertifikaya sahip olanlar ve meslek yüksek okulu diplomasına sahip olanlar da denklik dışında tutulacak.

ALMANYA GÖÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sürecin üçüncü ve son aşaması 1 Haziran 2024 tarihinde devreye girecek ve puan bazlı bir 'Fırsat Kartı' sistemi uygulanacak. Bu karta sahip olan nitelikli iç güç, 1 yıl süreyle Almanya'da iş arama imkanına sahip olacak. Ancak bu karttan yararlanmak isteyenlerin Almanya'daki masraflarını karşılayabileceklerini kanıtlamaları gerekecek.

Almanya Göç Yasası şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular ne zaman olacak? ile ilgili etiketler Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.