Eurovision'da Filistin damgası: Eric Saade kefiyeyle yarı finale çıktı!

Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, Eurovision Şarkı Yarışması yarı finalini kefiyeyle açtı. Peki neler yaşandı? Bu davranışı dikkat çekti mi?

Saade'nin bu hareketi, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından "siyasi olmayan doğadan ödün verme" olarak yorumlandı. İsveç Filistin Grubu, İsrail'in yarışmaya katılımına karşı 9 ve 11 Mayıs'ta Malmö'de protestolar düzenleyecek. 

ÜÇÜNCÜLÜK KAZANMIŞTI

Eric Saade, 2011 yılında İsveç'i temsil ederek "Popular" adlı şarkısıyla üçüncülük kazanmıştı. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması, 11 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde üçüncü kez düzenlenecek. Yarışma, İsveç'in ev sahipliğinde yedinci kez gerçekleşecek. İsveç Filistin Grubu, protestolarında "Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması" ismini kullanacak.

FİLİSTİN KEFİYESİYLE SAHNEYE ÇIKTI

Eric Saade'nin kefiyeyle yarı finalde sahne alması, Eurovision'da Filistin meselesini gündeme getirdi. İsveç Filistin Grubu'nun İsrail'e yönelik protestoları da yarışmanın siyasi boyutunu ön plana çıkarıyor.

İSRAİL'İN BOYKOT EDİLMESİNE YÖNELİK 2 BÜYÜK GÖSTERİ YAPILACAK

EBU ve İsveç devlet televizyonu SVT'nin organizasyonu ile 11 Mayıs'ta düzenlenecek 2024 Eurovision Şarkı Yarışması, 1992 ve 2013 yıllarından sonra 3. kez Malmö kentinde yapılacak.

Öte yandan, en son 2016'da İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan yarışma, 7. kez İsveç'in ev sahipliğinde düzenlenecek.

İsveç Filistin Grubu daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımının Malmö kentinde 9 ve 11 Mayıs'ta protesto edileceğini duyurmuştu.

Açıklamada, "Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması" ismi ile yerel sanatçıların da protestoda sahne alacağı kaydedilmişti.

Eurovision'da Filistin damgası: Eric Saade kefiyeyle yarı finale çıktı! ile ilgili etiketler Eurovision
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.