Akşener'in planı ne? 'Başbakan adayıyım’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ‘Brütüs’lük yaptı!'

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, koronavirüs aşısının her ülkede farklı olduğu tartışması, İYİ Parti Genel Başkan'ın Meral Akşener'in başbakanlığa adaylık açıklaması ve Mine Kırıkkanat'ın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle ilgili can alıcı bir dosyası olduğu iddiası masaya yatırdı.

Akşener'in planı ne? 'Başbakan adayıyım’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ‘Brütüs’lük yaptı!'

"AŞININ TİPLERİ VARMIŞ. BU BENDE BÜYÜK KUŞKU UYANDIRDI"

Dr. Hulki Cevizoğlu, "Hollanda'da koronavirüs aşı ile ilgili bir gerçekle karşılaştım. Önce Sinovac aşısı sonra Biontech aşısı geldi. Sizce buradaki Sinovac ile başka bir ülkedeki Sinovac aşısı aynı mıdır? Türkiye'de yapılan Biontech ile bu aşının yapıldığı diğer ülkelerdeki Biontech aşısının aynı olduğunu tahmin ediyordum. Her yerde aynıdır sanıyordum. Hollanda'ya giderken uçakta görevliler bir form dağıttılar, Adalet ve Güvenlik Bakanlığı'na ait. Altında aşı olup olmadığınızla ilgili sorular var. Aşı oldunuz mu, aşı olduysanız hangi aşıyı oldunuz? gibi sorular var. Birinci sırada Pfizer Biontech diyor, ikinci sırada ABD için yapılmış Biontech aşısından söz ediyor. Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan AstraZeneca Japonya'da farklı demekki. Aşının tipleri varmış. Bu bende büyük kuşku uyandırdı. Cevabını yetkilerden almak istiyoruz.

"FARKLI ÜLKELERDEKİ AYNI MARKA AŞININ FARKLI TİPLERDE AŞISI MI VAR?"

Amsterdam'da covid paniği diye bir şey kalmamış. Sorunu çözmüşler. Bizde aşı yokken ölüm oranları azdı, aşı yüzde 80'e gelmedi ama devam ediyor yine. Buna rağmen 300'dü, 217'de şimdi günlük ölüm. Vaka ise 20 binlerin üzerinde. Hollanda'da 200 civarında vaka var, ölüm sayısı ise 7 kişi. Biz onların aşı oranına ulaşamadık ama aşılanmada bir seviyeye geldik. Buna rağmen ölüm aranı nasıl azalmıyor? Bu form bende büyük kuşku yarattı. Bu korkunç bir şey. Biz nasıl bilmiyoruz? ABD tipi mi Biontech aşısı sormaları, Almanya'da Uğur Şahin'in gönderdiği Biontech Almanya'da Almanya tipi Biontech mi? Her ülkenin yada bazı ülke gruplarının aynı markanın farklı tiplerde aşısı mı var? Farklı tiplerde aşı olması ne anlama geliyor?

Akşener'in planı ne? 'Başbakan adayıyım’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ‘Brütüs’lük yaptı!' - Resim : 2

"MİLLET İTTİFAK'I İÇİNDE HERKES BİRBİRİNİ İÇERİDEN BIÇAKLIYOR"

Akşener'in açıklamasından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olduğu sonucu çıkmaz. İpucunu da vermiş, Akşener'in cumhurbaşkanı adayı Fatih'e benzettiği Ekrem İmamoğlu. Kendilerinin elinden tuttuğu genç bir insanı cumhurbaşkanı yapacaklar? Ne dedikleri belli değil, iktidara gelseler ne yapacaklar merak ediyorum. Üstünde durulacak ciddi bir konu değil. Akşener'in adayı İmamoğlu, peki Kılıçdaroğlu'na ne kaldı? Kılıçdaroğlu'nun seçilemeyeceğini düşünüyor. Kılıçdaroğlu'nun yerine koyun kendinizi, kendi müttefikinin size brütüslük yaptığını, sırtından bıçakladığını düşünmez misiniz? İttifak içinde herkes birbirini içeriden bıçaklıyor." sözlerini kullandı.

"BELKİ KILIÇDAROĞLU GÜÇLÜ BİR POZİSYON OLAN BAŞBAKANLIĞI ARZU EDECEK?"

Fikri Akyüz, "Genelde Akşener'in bu çıkışının Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü açmak maksadıyla söylendiğiydi. Kılıçdaroğlu açısından pozitif bir gelişme olabilir denildi. Belki Kılıçdaroğlu başbakan olmak istiyor? Eski sisteme geçeceğiz diyen bir parti lideri bunu söylüyor. Eski sistemde başbakanlık cumhurbaşkanlığından daha üsttedir. Eski sisteme göre icranın başı oluyor. Demekki seçimde cumhurbaşkanlığını birisi aldı, 600 milletvekilinden 400'ü evet derse eski sisteme geçilebilir. Referanduma gidilebilmesi için 360 milletvekili lazım. Demekki seçimden sonra biz 400'ü yakalayacağız düşünesi oluştuğuna göre bu kesimde, ondan sonra seçim olacak ve orada fiili olarak güçlü bir pozisyona geleceğim diyor. Kılıçdaroğlu daha güçlü bir pozisyon olan başbakanlığı arzu edecek belki?" dedi.

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Akşener'in planı ne? 'Başbakan adayıyım’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ‘Brütüs’lük yaptı!' ile ilgili etiketler Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Dr. Hulki Cevizoğlu fikri akyüz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.