Akşama Mis Gibi Enfes Ezo Gelin Çorbası Tarifi! Özel Sunum, Pratik Yapım! Yeni Gelinlerin İlk Tercihi

Türk mutfağına has, buram buram Anadolu kokusu içeren binlerce yıllık bir çorba tarifi ile sizlerleyiz. Yemek tarifleri içinde seçtiğiniz ana yemek ne olursa olsun ana yemeklere en çok yakışan Ezo Gelin çorbasının tarifini vereceğiz.

Türk mutfağına has, buram buram Anadolu kokusu içeren binlerce yıllık bir çorba tarifi ile sizlerleyiz. Yemek tarifleri içinde seçtiğiniz ana yemek ne olursa olsun ana yemeklere en çok yakışan Ezo Gelin çorbasının tarifini vereceğiz.

Siz de bu kolay ev yapımı Ezo Gelin çorbası ile görseli güzel sofralarınızı sıcacık yapabilirsiniz. Ezo Gelin çorbası yüksek miktarda bereket içerir, lezzetlidir ve yapımı pratiktir.  

Akşama Mis Gibi Enfes Ezo Gelin Çorbası Tarifi! Özel Sunum, Pratik Yapım! Yeni Gelinlerin İlk Tercihi

Ezo Gelin Çorbası İçin Gerekli Malzemeler 

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek 
  • 3 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 yemek kaşığı bulgur 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 6 su bardağı sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • Tuz 
  • Servisi için yarım dilim limon  

 

Ezo Gelin Çorbası Nasıl Yapılır? 

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynamaya bırakın. Yıkanmış, suyu süzdürülmüş 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye ilave edin. Üç yemek kaşığı kırık pirinci, iki yemek kaşığı bulguru ve tuzu tencereye koyun. Ortalama otuz beş dakika kırmızı mercimekler yumuşama olana kadar pişirin. Diğer bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Akşama Mis Gibi Enfes Ezo Gelin Çorbası Tarifi! Özel Sunum, Pratik Yapım! Yeni Gelinlerin İlk Tercihi - Resim : 2

Kavrulan soğanlara bir tatlı kaşığı domates salçasını ilave edin. Ardından bir tatlı kaşığı naneyi koyup 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kavrulmuş olan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan sosunuzu ilave edin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı on dakika daha pişirmeye devam edin. Limon suyu ve pul biber ilavesi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 

Akşama Mis Gibi Enfes Ezo Gelin Çorbası Tarifi! Özel Sunum, Pratik Yapım! Yeni Gelinlerin İlk Tercihi - Resim : 3

Akşama Mis Gibi Enfes Ezo Gelin Çorbası Tarifi! Özel Sunum, Pratik Yapım! Yeni Gelinlerin İlk Tercihi ile ilgili etiketler ezo gelin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.