Akar Libya'da Hafter nerede?

Libya'da iç savaş çıkardan Halife Hafter cuma günü Türkiye'yi savaşla tehdit etmişti. Hafter'in bu tehdidinin üzerinden 24 saat bile geçmeden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve GenelKurmay Başkanı Yaşar Güler Libya'ya gitti. Gün boyu çeşitli temaslarda bulunan Akar ve komutanlar son olarak da Libya Kara Harp Okulu mezuniyet törenine katıldı. Türkiye'ye savaş ilan eden Hafter ise ortalarda görünmedi...

Darbeci general Halife Hafter, cuma günü, Libya'da oyununu bozan Türkiye'yi tehdit etmişti.

"Türkiye barışı reddetti ve savaşı seçti. O halde işgalciyi inanç, irade ve silahlarla kovmaya hazırlanın” diyen Hafter'e cevap ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi bizzat Libya'ya giderek "Biz buradayız" mesajı verdi.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile geldiği Libya'daki temasları kapsamında gün boyu çok sayıda görüşmede bulundu.

Akar Libya'da Hafter nerede?

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı El Meşri, İçişleri Bakanı Fethi Başağa Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş ile görüşen Akar ve komutanlar daha sonra Libya Kara Harp Okulu'nun mezuniyet törenine katıldı.

Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş, Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid Meşri ile İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın da yer aldığı tören, ulusal marşın çalınmasıyla başladı.

Harp Okulu öğrencilerinin gösterileri ve resmi geçidin ardından tören tamamlandı.

Mezun olan öğrencilerden dereceye girenler, Libya Savunma Bakanı Nemruş, Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Meşri, İçişleri Bakanı Başağa'nın yanı sıra Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler tarafından tebrik edildi.

 

Akar Libya'da Hafter nerede? ile ilgili etiketler Libya Hulusi Akar Yaşar Güler TSK Hafter komutanlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.