AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Kulislere göre AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ oldu. Yapılan haberlerin ardından, Hamza Dağ'ın yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Hamza Dağ kimdir? Kaç yaşında, nereli? Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Ankara'da düzenlenecek törenle birçok büyükşehir ve ilin AK Parti belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Aday tanıtım toplantısı öncesi merakla beklenen gelişmeler, Ankara'da Turgut Altınok, Adana'da Fatih Kocaispir ve Kayseri'de Memduh Büyükkılıç'ın aday olarak belirlendiği kulislerde konuşulurken, iddialara göre AK Parti'nin İzmir adayının Hamza Dağ olduğu ifade ediliyor.  Peki, Hamza Dağ kimdir? Kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde dünyaya geldi. Simav İmam Hatip Lisesi'nden 1996 yılında mezun olan Dağ, lisans eğitimini 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

AKP İzmir İl Gençlik Kolları'nda görev yapan Dağ, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 3 Şubat 2008 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Kongre'de İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Dağ, siyasi kariyerine bu dönemde önemli bir adım atmıştır.

2011 seçimleriyle 24. Dönem İzmir Milletvekili seçilen Dağ, ardından 25., 26., ve 27. dönemlerde de tekrar İzmir Milletvekili olarak görev aldı. Bu süreçte İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri gibi önemli görevleri üstlendi.

2014 yılından itibaren AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Dağ, 2014-2017 döneminde Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2017-2021 tarihleri arasında AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Dağ, 24 Mart 2021'deki 7. Olağan Kongre ve 7 Ekim 2023'teki 4. Olağanüstü Kongre'de MKYK üyeliği seçildi. Bu süreçte Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

 

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Hamza Dağ AK Parti İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.