Ahmet Akın kimdir? Kaç yaşında? CHP MYK üyesi Ahmet Akın nereli?

2023 Genel seçimlerinin ardından istifa eden CHP yönetim kadrosunda beklenen değişim en sonunda gerçekleşti. Bu çerçevede CHP'nin MYK üyeleri de belli oldu. Yerel Yönetim ve CHP'nin gidişatından sorumlu isim ise Ahmet Akın oldu. Peki, Ahmet Akın kimdir? Kaç yaşında? CHP MYK üyesi Ahmet Akın nereli? İşte ayrıntılar...

CHP MYK üyeleri 2023 Genel seçimlerinin ardından açıklandı! Bu kapsamda, Yerel Yönetim ve CHP'nin gidişatından sorumlu yönetici ise Ahmet Akın oldu. Peki, Ahmet Akın kimdir? Kaç yaşında? CHP MYK üyesi Ahmet Akın nereli? Detaylar haberimizde... 

Ahmet Akın kimdir? Kaç yaşında? CHP MYK üyesi Ahmet Akın nereli?

AHMET AKIN KİMDİR?

Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Gönen'de tamamlamasının ardından İzmir'de Atatürk Lisesi'ni bitirmiştir. Ayrıca İngiltere'nin Cambridge şehrindeki Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimleri alan Akın, Bahçeşehir Üniversitesi'nde de siyaset eğitimini tamamlamıştır. Eğitim hayatının ardından enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde ise CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. 

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Akın, 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'nda üye olarak yer almıştır. Bunların yanı sıra, 2016 yılında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı görevine getirilmiştir

2018 genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekil ile mecliste grup kurabilmesi adına İYİ Parti'ye geçen Akın, 10 Mayıs 2018 tarihinde 15 milletvekilinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri dönmüştür. Ayrıca 2018 genel seçimlerinde Balıkesir 1. sıradan aday gösterildi ve tekrardan milletvekili seçildi.

37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçilen Ahmet Akın, kurultay sonrası CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Ahmet Akın 2023 genel seçimleri sonrasında, 1 Haziran 2023 tarihinde yapılan CHP MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sunmuştur ve MYK'dan istifa etmiştir. İstifa sonrasında CHP meclisi içinde 'Yerel Yönetimler'den sorumlu kişi olarak seçilmiştir.

İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini konuşabilen Akın, evli ve iki çocuk babasıdır

Ahmet Akın kimdir? Kaç yaşında? CHP MYK üyesi Ahmet Akın nereli? ile ilgili etiketler Ahmet Akın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.