Afrika'nın bilinen en yaşlı dinozoru: Mbiresaurus raathi

Mbiresaurus raathi, yaklaşık 230 milyon yıl önce, Triyas döneminin Karniyen çağında, günümüzün Zimbabve topraklarında yaşadı.

Afrika'nın en yaşlı dinozoru keşfedildi

Afrika'nın en yaşlı dinozoru Mbiresaurus raathi, Dünya'da üstünde dolaşan bir grup otçul uzun boyunlu dinozor olan erken dönem bir sauropodomorf türüydü. Antik tür yaratık yaklaşık 1.8 m uzunluğa erişiyordu ve ağırlığı 9 ila 29,5 kg arasında değişiyordu. Uzun bir kuyruğa ve nispeten küçük bir kafaya sahip olan dinozor, iki ayak üzerinde hareket ediyordu.

Küçük, tırtıklı, üçgen şekilli dişlere sahip olan canlının bir otobur veya potansiyel olarak omnivor olduğu düşünüldüğü belirtiliyor.

Mbiresaurus raathi'nin iskeleti neredeyse eksiksiz...

Yale Üniversitesi'nden paleontolog Doktor Christopher Griffin, "Mbiresaurus raathi'nin keşfi, en eski dinozorların fosil kayıtlarındaki kritik bir coğrafi boşluğu dolduruyor ve eski geçmişe ilişkin tahminleri test etmek için hipoteze dayalı saha çalışmasının gücünü gösteriyor" dedi.

Mbiresaurus raathi'nin sadece bazı elleri ve kafatasının bazı kısımları eksik olan neredeyse eksiksiz iskeleti, kuzey Zimbabve'deki Çakıllı Arkose Formasyonu'nda gün yüzüne çıkarıldı.

Afrika'nın bilinen en yaşlı dinozoru: Mbiresaurus raathi ile ilgili etiketler Dinozor araştırma bilim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.