Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü görüntüleri ne anlatıyor?

Adil Öksüz'ün Akıncı Üssü’nde olduğunu belgeleyen görüntülerinin ortaya çıkması, "Bu görüntüler bugüne kadar neden kamuoyu ile paylaşılmadı" tartışmasını da beraberinde getirdi. Hürriyet'te konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Sedat Ergin "Bu çerçevede yetkili makamlar tarafından konuya açıklık getirilmesinde yarar var." dedi ve o görüntülerin ne anlama geldiğini okurları ile paylaştı...

15 Temmuz FETÖ'cü askeri darbe girişiminin kilit isimlerinden, firari Adil Öksüz’ün darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde olduğunu belgeleyen görüntüler ortaya çıktı.

Öksüz’ün görüntüleri, 15 Temmuz gecesi Ankara’da birçok noktayı bombalayan pilotların talimat aldığı 143. Filo Komutanlığı’nın güvenlik kameralarınca kaydedildi. Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını anlayan Öksüz, 16 Temmuz sabahı saatler 11.02’yi gösterdiğinde sözde Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı Nurettin Oruç ile Öğretmenler Gazinosu’nun önünde görülüyor. Kısa süre burada kalan Öksüz ve Oruç’u, bir grup darbeci askerin uğurladığı kayıtlarda yer aldı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin ise bu görüntülerin ne anlama geldiğini bugün köşesinde değerlendirdi.

Akıncı Üssü iddianamesi üzerine 2017 yılında bir seri yazı kaleme aldığını hatırlatan Ergin, iddianamede yer alan fotoğraflarla ilgili şu notları düştü;

"Darbe girişimin kilit ismi Adil Öksüz, iddianamede Fetullah Gülen’den sonraki iki numaralı sanıktı ve metinde geniş bir şekilde söz ediliyordu. Kendisiyle ilgili delil değerlendirme bölümünde fotoğrafları da vardı. İlk fotoğraf, Öksüz’ü Pensilvanya’da Fetullah Gülen’in önünde yere diz çökmüş olarak gösteriyordu.

Bir diğer fotoğraf, Öksüz’ün 11 Temmuz 2016 tarihinde, yani darbe girişiminden beş gün önce New York’taki Kennedy Havalimanı’nda pasaport kontrolü sırasında alınmış olan kamera kaydıydı. Bu fotoğraf ABD makamları tarafından Ankara’ya iletilmişti.

İddianamedeki diğer iki fotoğraf ise Öksüz’ü bu görüntüden iki gün sonra ABD dönüşü, 13 Temmuz 2016 günü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan çıkarken gösteriyordu. Bu fotoğraf karelerinde Öksüz’ün yanında davanın üç numaralı sanığı olan bir diğer sivil imam Kemal Batmaz da vardı."

HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU

Hürriyet yazarı, iddianamede Adil Öksüz’ün 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde olduğu tespitinin yer aldığını ancak iddianamede kendisinin üssün içinde bulunduğuna işaret eden görsel bir delil yer almadığına dikkat çekti.

Ergin, "Öksüz’ün nasıl olup da kamera görüntüsünün olmadığı o dönem bu dosyayı izleyen herkesin dikkatini çekmişti." diye yazdı.

GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Anadolu Ajansı'nın Öksüz’e ilişkin görüntüleri “Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’ndeki Görüntüleri Ortaya Çıktı” başlığıyla kısa süre önce servise koyması üzerine Sedat Ergin şu yorumu yaptı;

"Öksüz’e ilişkin bu görüntülerin, iddianamenin savcılık makamı tarafından 31 Mart 2017 tarihinde mahkeme heyetine sunulmasından dört yıldan da fazla bir süre sonra ortaya çıkmasının tartışma yaratması muhtemeldir.

Kuşkusuz, kamuoyunda bu görüntülerin neden daha önce paylaşılmadığı hususunda sorular belirecektir. Bu çerçevede yetkili makamlar tarafından konuya açıklık getirilmesinde yarar var. Ancak böyle de olsa, yöneltilebilecek bu sorular 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin önemli bir gerçeğini, yani Adil Öksüz’ün o gece Akıncı Üssü’nde bulunduğu gerçeğini herhangi bir şekilde etkilemiyor. Aksine, çıkan görüntüler bu gerçeği bir kez daha vurgulamış oluyor. 15 Temmuz’un eksenini görmek için, Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’nde 143’üncü filonun koridorundaki görüntüsüyle, Pensilvanya’da Fetullah Gülen’in huzurunda yerde oturduğu fotoğrafı arasında bir düz çizgi çekmek yeterlidir."

Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü görüntüleri ne anlatıyor? ile ilgili etiketler FETÖ Adil Öksüz Darbe 15 Temmuz Akıncı Üssü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.