Adil Büyükcengiz kimdir? Adil Büyükcengiz nereli, nerede, nasıl şehit oldu?

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Adil Büyükcengiz kimdir? Darbecilere karşı direnmek adına Saraçhane’de bulunan İBB binasının koşan Adil Büyükcengiz nereli, nerede, nasıl şehit oldu? İşte, Adil Büyükcengiz’in kısa özgeçmişi…

FETÖ hain terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde darbecilere karşı direnmek adına Saraçhane’de İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önüne koşan Adil Büyükcengiz, hain darbecilerin zırhlı araçlarına göğsünü korkusuzca siper etti.

Adil Büyükcengiz Kimdir?

1964 tarihinde dünyaya gelen ve aslen Gaziantepli olan Adil Büyükcengiz, 52 yaşında evli ve 3 çocuk babasıydı. Deri sektöründe faaliyet gösteren bir iş adamı olan Büyükcengiz, darbecilerin halkın üzerine ateş açması sonucu sırtından vurularak şehit oldu. Şehidin ailesi "Bu memlekete 10 Adil feda olsun" dedi.

Şehit Adil Büyükcengiz, Zeytinburnu Yenidoğan Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Adil Büyükcengiz’in adı Pendik Adil Büyükcengiz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşayacak.

Adil Büyükcengiz kimdir? Adil Büyükcengiz nereli, nerede, nasıl şehit oldu?

Mesleği: İş Sahibi
Şehadet Yeri: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Doğum Tarihi: 1964
Memleketi: Gaziantep
Medeni Durumu: Evli
Çocukları: 3

Adil Büyükcengiz kimdir? Adil Büyükcengiz nereli, nerede, nasıl şehit oldu? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Adil Büyükcengiz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.