Adalar'daki atlara ne oldu? Haydar Ali Yıldız yanıtladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 24 TV'de Esra Elönü'nün konuğu oldu. Adalar'daki atların ortadan kaybolması konusuyla ilgili açıklamada bulunan Yıldız, "Bugüne kadar hayvan sevgisini ve hayvan haklarını her fırsatta dillendiren ve haykıranlar. Hatta bundan dolayı bizi itham etmek isteyenler bu konuda sınıfta kalmışlardır." dedi.

24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular'ın bu haftaki konuğu Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız oldu.

Star yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan Yıldız,  'Adalar'daki atlara ne oldu?' sorusuna, 'Bugüne kadar hayvan sevgisini ve hayvan haklarını her fırsatta dillendiren ve haykıranlar, hatta bundan dolayı bizi itham etmek isteyenler bu konuda sınıfta kalmışlardır.' şeklinde cevap verdi.

Adalar'daki atlara ne oldu? Haydar Ali Yıldız yanıtladı

Yıldız'ın yaptığı açıklama şöyle:

"At Türk'ün kanadıdır. Bizim medeniyetimizde atın vazifesi, insanı anlatmak, tamamlamak için vardır. Atlar konusu politik bir mesele değildir. Burada ki meseleye kim olursa olsun politik bir sorgulama ile yaklaşıyorsa, bu doğru değildir. Buradaki meseleye, bir canlının hakkı açısından, insani ve vicdani bir bakış açısı lazım.

Bizim bütün zaferlerimizde atlar kahramandır. Malazgirt'te de, Kudüs'ün Fethi'nde de İstanbul'un Fethi'nde de atlar hep ön plandadır. Bir askere dahi asaleti veren atlardır. Necip Fazıl'ın "Ata Senfoni" isimli kitabı vardır, atlara adadığı. Şu ifadeyi kullanır, "Ata binilmez, ata yükselinir..."

Bugüne kadar hayvan sevgisini ve hayvan haklarını her fırsatta dillendiren ve haykıranlar, hatta bundan dolayı bizi itham etmek isteyenler, bu konuda sınıfta kalmışlardır. Ayıp etmişlerdir."

 

Adalar'daki atlara ne oldu? Haydar Ali Yıldız yanıtladı ile ilgili etiketler Haydar Ali Yıldız Esra Elönü İBB beyoğlu belediye başkanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.