'Yeni bir kar yağışı geliyor. Bu gece ve yarına dikkat. Vortex pazar günü öğlene kadar sürecek!'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yoğun kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiği İstanbul'daki son durumu ve Cumartesi günü yurda geleceğine ilişkin uyarılarda bulunulan vortex ile ilgili çok kritik uyarılarda bulundu.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit'in SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yeni kar uyarısı ile Vortex'in yaratacağı etkiler masaya yatırıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni kar uyarısını ilk kez SuperHaber'de değerlendiren Abdullah Macit, yeni bir kar yağışının kapıda olduğunun "Yarın gün boyunca etkili olacak, akşam saatlerinde ve pazar günü de yer yer devam edecek" ifadeleriyle altını çizerken, kuvvetli yağışların etkisini sürdüreceğini aktardı.

Hissedilen sıcaklıkların -10'lara kadar düşebileceğini belirten Macit, "Pazar günü öğleye kadar Vortex'in etkisini bekliyoruz" sözleriyle yoğun kar yağışlarının yaşanacağı konusunda çok kritik uyarılarda bulundu.

Abdullah Macit'in açıklamaları şu şekilde;

FLAŞ UYARI: -2'DEKİ SICAKLIK -10'LARA KADAR HİSSEDİLEBİLİR!

"Son değerlendirmeleri ilk defa burada açıklıyorum; devam eden kar yağışları yarın gün boyunca etkili olacak, akşam saatlerinde ve pazar günü de yer yer devam edecek. Soğuk hava dalgası Marmara'nın doğusunda etkili olacak. İç ve doğu kesimlerinde de aralıklı olarak kuvvetli yağışlar gerçekleşecek. Soğuk havaların rüzgarla birlikte en önemli unsuru hissedilen sıcaklığıdır. -2 derece -10'lara kadar hissedilebilir. Vortex İstanbul'un kuzeyine gelecek gibi gözüküyor ama batı ve doğuya da kayabilir. Pazar günü öğleye kadar Vortex'in etkisini bekliyoruz." 

Abdullah Macit'in açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Yeni bir kar yağışı geliyor. Bu gece ve yarına dikkat. Vortex pazar günü öğlene kadar sürecek!' ile ilgili etiketler kar İstanbul aybar vortex abdullah macit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.