FETÖ kazanmaması için uğraşıyordu!

Gelen son dakika haberine göre; ABD'nin ilk Müslüman kadın vekillerinden biri olan İlhan Omar, gerçekleştirilen yeni seçimlerde de Temsilciler Meclisi'ne katılmaya hak kazandı. Müslüman vekil, Temsilciler Meclisi'ndeki 'Türkiye'ye yaptırım kararlarına karşı çıkması' nedeniyle ülkede yaşayan FETÖ'cüler tarafından sık sık hedef haline getirilmişti.

ABD’nin Minnesota eyaletinden Demokrat Parti’den seçimlere katılan Somalili başörtülü İlhan Omar, Ekim 2018’de girdiği Temsilciler Meclisi'ne yeniden seçildi.

BİRÇOK KONUDA İLKLERE ADINI YAZDIRDI

Omar, Ocak 2019’da göreve başladıktan sonra ilk Somalili-Amerikan Kongre Üyesi, Minnesota’yı temsil eden ilk siyahi kadın ve Kongre’ye seçilen ilk iki Müslüman-Amerikalı kadın olarak ABD tarihine geçmişti.

FETÖ KAZANMAMASI İÇİN UĞRAŞIYORDU

Öte yandan firari binlerce FETÖ'cünün yer aldığı ABD'de Omar'ın yeniden vekilliğe seçilmemesi için birçok kampanya yürütülüyordu.

Müslüman vekil, geçmiş dönemde Temsilciler Meclisi'nde alınan Türkiye'ye karşı yaptırım kararlarına çekimser kaldığını açıklamış, FETÖ'cülerin hedefi haline gelmişti.

İLHAN OMAR KİMDİR?

Somali’de doğan Temsilci Omar ve ailesi, Omar sekiz yaşındayken ülke iç savaşından kaçarak ABD’ye yerleşti. Aile, 1990’larda Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeden önce Kenya’daki bir mülteci kampında dört yıl geçirdi.

1997 yılında ailesiyle birlikte Minneapolis’e taşındı.

Omar ve Filistin kökenli Rashida Tlaib, Ekim 2018’de yapılan ara seçimlerinde Temsilciler Meclisine seçilerek ABD Kongresinde yer alan ilk Müslüman kadın vekiller olmuştu.

FETÖ kazanmaması için uğraşıyordu! ile ilgili etiketler ABD seçim İlham Omar temsilciler meclisi demokrat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.