Trump, kendisine uygulanan sosyal medya ambargosuna meydan okudu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook'un kıvılcımını yakmış olduğu akıma diğer önde gelen şirketlerin de katılmasıyla ve sosyal medya mecralarından deyim yerindeyse aforoz edilmişti. Kendisine uygulanan bu en az 2 yıllık erişim engelini 'hakaret' olarak nitelendirerek yasağa meydan okuyan Trump, 'Önünde sonunda biz kazanacağız!' dedi.

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Kongre Baskınının ertesi günü Facebook ve İnstagram, Trump'ın hesaplarını 'asılsız şekilde 2 Kasım 2020 Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını yaydığı ve taraftarlarını şiddete teşvik ettiği' gerekçesizle 'süresiz olarak' kapatmıştı. 

Facebook ve Instagram'ın bu sert kararının ardından daha sonra Twitter, Snapchat ve YouTube da kalıcı olarak Trump'ı engellemişti.

Trump hükümeti, 'alternatif gerçekler' adını verdikleri komplo teorileriyle kendi seçmenini kemikleştirme çalışmalarında sosyal medyayı verimli şekilde kullandı. Bu da Trumpizm denilen kendine özgü bir siyasi görüşün ortaya çıkmasına sebep oldu.

'KAMU GÜVENLİĞİ RİSKİ DÜŞERSE AÇARIZ'

Sosyal medya devi Facebook'un, eski başkanın erişimine 7 Ocak 2023'e kadar izin vermeyeceğini açıklamasının ardından tartışma şiddetlendi.

Facebook'un kararının ardından Trump yazılı bir açıklama yayımladı. 2020'de Joe Biden'a kaybettiği seçimin 'hileli' olduğu iddiasını sürdüren Trump, Facebook'un bu kararının '2020 hileli seçimlerinde' kendisine oy veren 75 milyondan fazla insana hakaret anlamına geldiğini söyledi.

ESKİ DOSTLAR

Başka bir açıklamada ise, Facebook'un sahibi Zuckerberg'in kendisini, görevdeyken, Beyaz Saray'da ziyarete geldiğini ancak artık ikilinin arasındaki ilişkilerin koptuğunu şu cümleyle ifade etti: 'Ben Beyaz Saray'a tekrar geldiğimde artık Zuckerberg ve eşi için akşam yemekleri olmayacak.'

Facebook'un son açıklamasında ise Trump'ın 7 Ocak 2023'de geri dönmesine verilecek iznin ancak ve ancak 'kamu güvenliği riski' azalırsa verilecek.

SADECE TELEGRAM'DA

Kendisi, en azından şimdilik, açıklamalarını kullanabildiği tek sosyal medya olan Rusya merkezli Telegram uygulaması üzerinden yapmaya devam ediyor.

Trump, kendisine uygulanan sosyal medya ambargosuna meydan okudu ile ilgili etiketler Facebook Donald Trump Mark Zuckerberg Trump zuckerberg seçim abd
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.