6'lı masadan yeni iddia geldi: Kılıçdaroğlu ile Akşener Cumhurbaşkanı adaylığı için anlaştı mı?

6'lı masada Cumhurbaşkanı adaylığı için en güçlü isim olarak görülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile anlaştığı öne sürülüyor. Hürriyet gazetesi yazar Abdulkadir Selvi, Akşener'in Kılıçdaroğlu ile anlaştığını ve adaylık konusunda engel koymayacağını söyledi.

6'lı masada ikinci tur görüşmeleri başladı. 6 muhalefet partisi henüz bir aday açıklamazken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en güçlü ihtimal olduğu değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline karşı İY Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tavrının ne olacağı merak ediliyor. 6'lı masaya mesajlar gönderen Akşener'in Kılıçdaroğlu ile anlaştığı kulislere yansıyan son iddia oldu.

Hürriyet gazetesi Abdulkadir Selvi'nin konuyla ilgili yazdığı "Kılıçdaroğlu ile Akşener anlaştı mı?" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Buraya bir virgül koyup öncelikle Akşener’in ne yapmaya çalıştığını anlatmak istiyorum.

1- Akşener, cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıkladı. “Başbakanlığa talibim” dedi.
Böylece 6’lı masanın başarısı için her türlü fedakârlığı yapan lider algısını oluşturdu.

2- Kazanacak aday modelini öne sürdü. Önce Ekrem İmamoğlu’na, sonra Mansur Yavaş’a destek verdi.

3- CHP 6’lı masaya Kılıçdaroğlu’nun ismini getirir, İmamoğlu ve Yavaş’ı aday göstermezse Akşener partisine, “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu CHP’nin belediye başkanları. Kılıçdaroğlu’na rağmen onları aday göstermek 6’lı masanın dağılmasına neden olur. Masayı dağıtan bunun vebalini ödeyemez” diyecek.

KONGRE SİLAHINI ÇEKTİ

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda Koray Aydın’la birlikte hareket eden bir grubun partide bir hareket başlatmaması için kongre silahını çekti. Kulislerde Akşener’in sürpriz bir şekilde kongre kararı almasında, Ankara İl Başkanlığı konusunda Koray Aydın’la yaşanan bir gerilimin etkili olduğu söyleniyor. Akşener’in diğer teşkilatlarda da benzer bir direnişle karşılaşmamak için kurultay kartını kullandığı konuşuluyor.

ANLAŞTILAR MI?

Şimdi yazımın başına dönecek olursak, tüm itirazlarını yapmasına rağmen 6’lı masadan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çıktığı takdirde Akşener’in engelleyici bir rol oynaması beklenmiyor. Çünkü iki lider arasında bir anlaşma olduğu düşünülüyor.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

6'lı masadan yeni iddia geldi: Kılıçdaroğlu ile Akşener Cumhurbaşkanı adaylığı için anlaştı mı? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı anlaşma aday
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.