3600 ek gösterge ne demek? 3600 ek gösterge hangi memurlara verilecek?

3600 ek gösterge konusunda bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda tüm memurları yakından ilgilendiren süreçte kamu görevlilerinin yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 ek gösterge çıktı sorusu gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrasında harekete geçtiklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise 3600 ek gösterge konusunda Bakanlık ile mutabakatın sağlandığını söyledi. Yalçın bununla da birlikte Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda Kasım ayında buna ilişkin bir gelişme yaşanacağına işaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek göstergenin Memur Sen'in teklif ettiği bir madde olduğunu belirterek, "Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız." ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’DAN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge ile ilgili "Biz bunun çalışmalarına zaten başladık ve verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden biziz." ifadelerini kullanmıştı.

3600 ek gösterge ne demek? 3600 ek gösterge hangi memurlara verilecek?

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Son günlerin en çok konuşulan konulardan birisi olan 3600 ek gösterge, memurları ilgilendiren ve onların maaşlarını, emekli aylıklarını ve emekli ikramiyelerini belirleyen bir gösterge rakamıdır. Memurların maaşları hesaplanırken kullanılan bu rakam yükseldikçe maaşta yükselmektedir.

Memurların maaşları ve ikramiyeleri hesaplanırken unvanlarına kıdemlerine derecelerine ve ek göstergelerine bakılmaktadır. Dolayısıyla ek göstergesi 2200 olan bir memura göre 3600 olan bir memurun emekli maaşı yüzde 20-25 daha fazla olmakta ve ikramiyede buna göre artmaktadır.

Şu anda bu çalışmaya sebep olan sorun ise unvanlar arasındaki ek gösterge dengesizliğinden kaynaklanmaktadır. Örneğin bir şube müdürünün ek göstergesi 2200 iken onun emrinde çalışan bir memurun ek göstergesi 3600 olabilmektedir. Yapılacak çalışma unvanlar arasındaki ek gösterge dengesizliğinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.

3600 ek gösterge sorunu önce polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenler için gündeme gelmiş bu konuda bazı çalışmalar da yapılmıştı. Ancak sorunun diğer memurlar içinde ortada olmasıyla kapsamın genişletilmesi gündeme geldi.

3600 ek gösterge ne demek? 3600 ek gösterge hangi memurlara verilecek? - Resim : 2

Öncelikle 657 sayılı devlet memurları yasasının ek gösterge cetvelindeki tüm unvanlar yeniden değerlendirilmeye alınacak. Dolayısıyla kapsam öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin dışında kalan unvanların da gözden geçirilmesini sağlayacak.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

3600 ek gösterge ne demek? 3600 ek gösterge hangi memurlara verilecek? ile ilgili etiketler 3600 ek gösterge emekli maaş
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.