3 Aralık engellilere tatil mi? Engelli personel idari izinli sayılacak mı?

3 Aralık dünya engelliler gününde ‘yarın tatil mi’ sorusu gündem oldu. Her sene çeşitli etkinlikler kapsamında kutlanan dünya engeliler günü 3 Aralık 2020 Perşembe engellilere tatil mi sorusunun yanıtı arandı.

3 Aralık yarın engellilere tatil mi sorusunun yanıtı aranmakta. Her sene 3 Aralık tarihinde kutlanan bu özel ve anlamlı günde bu durumla karşı karşıya olan vatandaşlara farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Peki, engelli personel yarın 3 Aralık tarihinde idari izinli sayılacak mı?

3 ARALIK ENGELLİLERE TATİL Mİ?

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli olarak çalışanlar ile ilgili 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi daha önceden yayınlanmıştı.

Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Bu bağlamda; yarın yani 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Genelge hükmü gereğince kamuda çalışan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.

 

3 Aralık engellilere tatil mi? Engelli personel idari izinli sayılacak mı? ile ilgili etiketler 3 aralık dünya engelliler günü 3 Aralık tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.