2023 YKS tercihleri ne zaman açıklanır? Üniversite tercihleri ne zaman bitecek?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili tercih süreci başladı ve üniversite adayları gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. 5 Ağustos'a kadar devam edecek olan tercihlerin ardından, adaylar üniversite ve bölüm yerleştirmeleri için sabırsızlanıyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2022 YKS tercih sonuçları kaç günde açıklanır?

YKS tercih süreci tamamlandıktan sonra, YKS tercih sonuçları için adaylar heyecanla beklemeye başladı. Sonuçlar, ÖSYM tarafından internet üzerinden duyurulacak olup, resmi açıklamaları takip etmek önemlidir. Üniversite kayıtları için belirlenen tarihler arasında başvurmayı unutmamak ve gerekli belgeleri tamamlamak adaylar için önemlidir. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili tercih süreci başladı ve üniversite adayları gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. 5 Ağustos'a kadar devam edecek olan tercihlerin ardından, adaylar üniversite ve bölüm yerleştirmeleri için sabırsızlanıyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2022 YKS tercih sonuçları kaç günde açıklanır?

2023 YKS tercihleri ne zaman açıklanır? Üniversite tercihleri ne zaman bitecek?

2023 YKS Tercihleri Ne Zaman Açıklanır?

 2022 YKS tercih işlemleri 5 Ağustos tarihine kadar sürecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardından, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tercih sonuçlarını belirlemesi ve açıklaması bekleniyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) iletilen sonuçlar, ÖSYM tarafından internet üzerinden adaylara duyurulacak. Ancak resmi açıklama ve kesin tarih için ÖSYM ve YÖK'ten gelecek duyuruları takip etmek önemlidir.

Yerleştirme Sonuçları Nereden Duyurulacak? 

YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Tercih sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasındaki duyurularla birlikte adaylara tebliğ edilecek ve sonuç bilgileri bu platform üzerinden erişilebilir olacak.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman? 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt hakkı kazanan adaylar, belirlenen tarihler arasında ilgili üniversitelere başvurarak kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadır. Bu süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedebilirler.

Üniversite Kaydı İçin Gerekli Belgeler

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2023 YKS tercihleri ne zaman açıklanır? Üniversite tercihleri ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.