2022'de döviz ve altın fiyatları ne olacak? 'Küresel ve yurt içi piyasalar açısından dalgalı olacak'

Ekonomist İslam Memiş, 2022'de döviz kurlarındaki öngörülerini SuperHaber izleyicilerine anlattı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ekonomist İslam Memiş, 2022 yılı için döviz kurlarındaki öngörülerini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında açıkladı. Türkiye'nin 2022'de inişi çıkışlı bir dalgalanma politikası olacağını belirten Memiş, dolar ve altın piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirirken gümüşe vurgu yaparak yatırımcılara çok önemli tavsiyeler verdi.

"TÜRKİYE DALGALI POLİTİKADA ETKİN OLACAK VE GENİŞ BANTTA DALGALANAN BİR PİYASA GÖRECEĞİZ"

Ekonomist İslam Memiş, "Türkiye'nin para politikasında ciddi bir dalgalanma, köpük fiyatlar gördük. Perde arkasında dikkatli takip edilmeli. Düşüşler ve yükselişler bitmedi. Türkiye, dalgalı politikada etkin olacak ve geniş bantta dalgalanan bir piyasa göreceğiz. Şimdi 3 Ocak modası çıktı, piyasa oyuncularının yeniden pozisyon alacağı bir piyasa olacak. 2022 yılı ciddi anlamda dalgalı piyasa olacak, hem küresel, hem de yurt içi piyasalar açısından. 2021'de satan hep zarar etti. 2022 de yine satanların zarar edeceği bir yıl olabilir. Yatırımcılar tasarruflarını korumalı ve uzun vadede yapmalı.

"ARTAN ENFLASYON RAKAMLARI JEOPOLİTİK RİSKLER YAŞATABİLİR"

Altında önümüzdeki hafta ikinci bir düşüş olabilir. Gram altın 600-840 arasında olabilir. Yatırımcılar bu düşüşü fırsata çevirebilir. 2022'de artan enflasyon rakamları olacak ve bu beraberinde jeopolitik riskler yaşatabilir. Gümüş geçen yıl altını tahtından etmişti. Yatırımcılar farklı bir yatırım aracı arıyorlarsa gümüşü tercih etmeli. 2022'de gram altın, TL öngörüm 1450 TL. Yılın ilk çeyreğinde 1450 TL seviyesi hemen gelirse satış yapabilirsiniz. Ancak alışkanlık haline getirirseniz herkes yandı.

"HUKUK VE DEVLET KRİPTO PARA PİYASASINDA YENİ YASAL ZEMİNLERİ HAZIRLAMALI"

Kripto para piyasası yeni dünya düzeninin ve devriminin yol anahtarı. Herkes bu mecrayı öğrenmeli. Hukuk ve devlet yeni yasal zeminleri hazırlamalı, tüketiciler de yeni yasalarla korunduğu bir mecrada işlem yapmalı." sözlerini kullandı.

İslam Memiş'in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

2022'de döviz ve altın fiyatları ne olacak? 'Küresel ve yurt içi piyasalar açısından dalgalı olacak' ile ilgili etiketler altın Dolar döviz İslam Memiş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.