2020 DGS ne zaman? DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

2020 DGS ne zaman? DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Binlerce iki yıllık öğrencinin eğitim dayatına devam etmek için giriceği DGS sınavı ne zaman? DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Sizler için araştırdık.

DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Önlisans programlarını bitiren öğrencilerin dört yıla tamamlamak için Lisans programına geçiş yapabiliyor. Bu geçiş için DGS (DİREK GEÇİŞ SINAVI) sınavına girmeleri lazım. Peki 2020 DGS sınavı ne zaman yapılıcak? DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

2020 DGS NE ZAMAN? DGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2020-DGS kılavuzuna göre sınav 9 Ağustos tarihinde yapılacak. DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak.

DGS SINAV YERLERİ ERİŞİME AÇILDI!

ÖSYM, DGS sınav giriş belgesini yaptığı bu duyuru ile erişime açtı:

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

 

2020 DGS ne zaman? DGS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ile ilgili etiketler 2020 Sınav Lisans dgs Dikey Geçiş Sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak kaçta bitecek Ön Lisans
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.