2018 YÖKDİL Remzi Hoca yorumu Doğru cevaplar neler?

Remzi Hoca, 22 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı için değerlendirmelerini paylaştı. Değerlendirmelerinin yanında sınavın olası doğru cevaplarını da aktaran Remzi Hoca'nın yorumları adaylar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, 2018 YÖKDİL sınavı için Remzi Hoca'nın yorumu ne? İşte, YÖKDİL olası doğru cevapları. Tüm detaylarıyla haberimizde...

22 Eylül 2018 tarihinde yapılan YÖKDİL sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. YÖKDİL sınavı için verdiği dersler konusunda büyük bir güven duygusu oluşturan Remzi Hoca'nın sınav ile ilgili tahminleri adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2018 YÖKDİL sınavı için Remzi Hoca'nın yorumu ne? İşte, YÖKDİL olası doğru cevapları. Tüm detaylarıyla haberimizde...

2018 YÖKDİL Remzi Hoca yorumu Doğru cevaplar neler?

2018 YÖKDİL REMZİ HOCA GENEL DEĞERLENDİRME

Bu değerlendirme 22 Eylül 2018 tarihinde yapılan YÖKDİL sınavının sosyal bilimler alanında sorulan sorular dikkate alınarak yazılmıştır.

Değerlendirmeye bir soru ile başlayalım: 47 +19 =? Bu soruyla başladık çünkü bu toplama işleminin sonucu sınavda 1,25 puan anlamına geliyordu. YÖKDİL biraz çalışma yapan birinin rahatlıkla yapabileceği sorulardan oluşmaktaydı. Zorluk açısından yapılan YÖKDİL sınavları arasında en kolay sınavlardan biriydi denilebilir. İlk 22 soruda genellikle aşina olunan ve rahatlıkla yapılabilecek yapılar mevcuttu. Bağlaç soruları her zaman olduğu gibi ağırlıkta idi. Kelime ve phrasal verb soruları aşina olunan yapılardan oluşmakta idi. Tense soruları ise rahat yapılabilecek sorular içermekte idi. Cloze test soruları ilk 20 soruda gibi yine rahat sorulardı. Cümle tamamlama soruları geçen sınavlara göre biraz zor ve yapısal olarak yaklaşılamayan sorulardı denilebilir. Ancak anlaşılması YÖKDİL tarzında, kısa ve netti. Çeviri sorularında geçen sınavlarda gördüğümüz birbirine çok yakın şıklar yoktu, bu anlamda sınava girenlerin hızlıca ve neredeyse tamamını doğru yapabilecekleri türde sorular içermekte idi. Paragraf tamamlama soruları, tüm sınavlarda korkulan soru tiplerinden biridir ancak bu sınavda daha rahat çözülebilecek, hatta çoğu şıklardan bile tahmin edilebilecek sorular içeriyordu. İlgisiz cümle soruları, özellikle YDS de olukça zorlaştırılabilen bir soru tipi ancak bu sınavda dikkatli çözenler için zorlayıcı bir soru yoktu denilebilir. Paragraf soruları orta uzunlukta ve rahat anlaşılabilecek sorular içermekteydi. Soruların çeldiricilerine baktığımızda adeta doğru cevaptan oldukça uzak ve doğru cevaba yönlendiren türdendi.

2018 Eylül YÖKDİL Olası Doğru Cevaplar İlk 20 Soru

1. As

2. Since

3. Originally

4. Enable

5. However

6. Task

7. Although

8. Has contributed

9. Had been / was destroyed

10. uses / to study

11. injured

12. During / across

13. Along with

14. Because of

15. Divide into

16. Unless

17. Neither / nor

18. The most

19. Which

20. Provides / may need

Cloze Test

21. Have faced

22. Who

23. Of

24. While

25. Field

26. is said

27. Bond

28. Trust

29. Such as

30. Among

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL’e eski ÜDS’nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS’den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS’ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK’e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS’den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL’i 2017 yılında başlattı.

Yüksek lisans ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen diğer adaylar da bu sınava başvuru yapabilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

1981 Üniversite reformundan önceki yıllarda, Türk yükseköğretim sistemi beş tür kurumdan oluşmaktaydı :

Üniversiteler,

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı akademiler,
Bir kısmı diğer bakanlıklara, çoğu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı iki yıllık meslek yüksekokulları ile konservatuvarlar,
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı üç yıllık eğitim enstitüleri,
Mektupla öğretim yapan YAYKUR

Yükseköğretimin tüm düzeyleri için etkili ve koordineli bir merkezi plânlamanın olmaması, özellikle de altmışlı ve yetmişli yıllarda yükseköğretim kurumlarının sayısı, çeşidi ve öğrenci sayıları ile başka bir çok hususta gözlenen hızlı artış nedeniyle yukarıda belirtilen yükseköğretim sistemi bir süre sonra başarısızlık ve yozlaşma işaretleri vermeye başlamıştır. Bunlara ek olarak 1960-80 arasında ortaya çıkan siyasi, sosyal ve ekonomik sorunlar, yükseköğretimdeki kötüye gidişi daha da artırmıştır. Bu nedenle yetmişli yılların sonunda köklü bir reform kaçınılmaz hale gelmiş ve sonunda 1981 reformu yürürlüğe konmuştur.

Yükseköğretim, 1981'de çıkarılan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile akademik, kurumsal ve idari yönden yeniden yapılanma sürecine girmiştir. Bu kanunla ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplanmış, akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürülmüş ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanmıştır. Böylece, söz konusu kanun hükümleri ve Anayasa'nın 130. ve 131. maddeleriyle kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir kuruluş olan Yükseköğretim Kurulu, tüm yükseköğretimden sorumlu tek kuruluş haline gelmiştir.

Türk yükseköğretim sistemi 1982 yılı itibarıyla yirmiyedi üniversite ile bunlara bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuvar ve yüksekokullarından oluşan birleşik bir yapıya dönüştürülmüştür. Bu meyanda, YAYKUR'un işlevleri Anadolu Üniversitesi'ne devredilerek uzaktan öğretimin ülkemizde yaygınlaşması hızlandırılmıştır. Anayasa'da yer alan hükümlere uygun olarak getirilen yeni yasal düzenleme ile kar amacı gütmeyen vakıfların özel yükseköğretim kurmalarına imkan sağlanmıştır.

YÖK'ÜN YAPISI

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1982 Anayasası ile belirlenen yükseköğretim sisteminin temel esaslarına göre oluşturulan Anayasal bir kuruluştur. İdari birimleri şunlardı:

Genel Sekreterlik
Özel Kalem Müdürlüğü
Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tanıma ve Denklik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı
Hukuk Müşavirliği
İç Denetim Birimi Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
İnşaat Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı
Personel Dairesi Başkanlığı
Proje Koordinasyon Birimi
Sivil Savunma Uzmanlığı
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı
Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Birimi
Yayın ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Yükseköğretim Programları Planlama Dairesi Başkanlığı

 

2018 YÖKDİL Remzi Hoca yorumu Doğru cevaplar neler? ile ilgili etiketler 2018 YÖKDİL cevapları Remzi Hoca
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.